fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Rose Wine Expo 2024 – Всичко от което се нуждаеш е тук, на една ръка разстояние

Rose Wine Expo 2024 – Всичко от което се нуждаеш е тук, на една ръка разстояние

Blog thumbnail

Всичко от което се нуждаеш е тук, на една ръка разстояние

Българското вино розе отдавна има своя празник и винен фестивал в България, а почитателите, както на този стил и на прекрасното събитие Rose Wine Expo, свързано с него, стават все повече.  Ако го очаквате с нетърпение, то вероятно знаете, че то има своето запазено място до Царица Роза, има своя Златен киликс и корона от златни медалисти на Националния конкурс, има  своята столица – Казанлък в Долината на розите и тракийските царе.  Гости от цял свят всяка година в първия уикенд на юни се запознават с обичаите, свързани с розобера, с почитта към тази ароматна култура и наред с това опознават българското вино. Всичко това ни очаква на 1 и 2 юни 2024 г. в гр. Казанлък. 

Фестивалът на виното Розе – ROSE WINE EXPO 2024 KAZANLAK отново събира в залите на Народно читалище „ИСКРА-1860 “ винени представители от земите на Дунавската равнина и Предбалкана, от Добруджа, Варна и Черноморието, от Тракия и Розовата долина, от загадъчен Сакар, Пловдивското поле, златния юг, красивата долина на Струма както и Мелнишките пирамиди.

Винени семейства и големи винопроизводителни корпорации споделят заедно празника с казанлъчани повече от 12 +1 години. Ето ги и тях: 

Изба Афузов

Руевит Естейт

Винарна Тополово

Рокс Уайнъри

Братя Минкови-Карнобат, 

Едоардо Миролио -Еленово, 

Катаржина Естейт

 Ейнджълс Естейт и Пуркари

Реалити био вино

Бибендум с Винарна Дамяница, Винарско имение Санта Сара и др., 

Вила Юстина

Шато Копса

Още Изба Ноя, Джинвира

Богдая Винеярд Естейт,

Витус Маринови,

Царина, Типченица ще очакват своите верни почитатели с нови вина.

Но най-очаквани са, разбира се, новите „звезди“ на фестивала.  Тази година Rose Wine Expo 2024 доведе в Казанлък едни от най- aтрактивните винени изби – Lege Artis-Виноартисимо от старопрестолния град, известните майстори на виното от Сливен Downtown Urban Winery и Винарна Вила Меден, наследници на римското вино от Лавиния Естейт и винените артисти на Златен Рожен.

Гостите на фестивала ще се срещант и със северните вина на Винарска изба Горун и Бонония Естейт, могат да слязат и до топлия юг при Лозеница Естейт и да се разходят до Варна и морето с ДеВина Лозя и Вино.

Ще има и дебютанти в лицето на изящните розета с френски стил на Винарна Ахинора, заедно с утвърдени винени фаворити като вината на Далаков – Бетър Халф и Домейн Менада с Александра Естейт.

Виното винаги търси компанията на подходяща храна, с която да си партнира. Пресечната точка на вкусовете ще се случи на щандовете с Еленските мезета на Трухчевата къща, Биволските деликатеси и млечни продукти от „Фермата на Иван Ечев“, млечните изкушения на Ралица Милк – Калатея, козето сирене и млечни деликатеси на местния герой –Мандра и козеферма Бруков, усмихнатите царе на Мезенце.бг– Домашни млечни и местни продукти без консерванти.

В сектора на иновациите и утвърдените шедьоври има място винаги за Винпром Троян и кралицата – Роузи водка. Приза за Иновации тази година безпорно ще отиде при производителите на уникалната напитка Водка с Хинап HINAПSKA VODKA.

Био вино от нар за Императори е изненадата за сетивата на посетителите благодарение на Челси инвест ООД.

Професионално оборудване и компетентни съвети как да си направите вино и бира винаги ще получите от чаровната умница Цветанка Николова и представителите на Дионис – Елена гр. Русе.

Специален гост на Rose Wine Expo 2024 ще бъде шоколатиерката Анна Кръчмарска от Anna’s Chocolate заедно с нейните феерични шоколадови сонати с листенца от рози и още нещо… 

Очаквайте наградените вина, опитайте звезните розета на Бългaрия. Запознайте се с техните създатели. Станете приятели с виното.
Всеки фестивален ден от 09:00 ч. до 19:00 ч. ВХОД СВОБОДЕН

Организацията на Rose Wine Expo 2024 би била невъзможна без партньорство с Настоятелството и колектива на НЧ „Искра – 1860“,сръчните ръце и усмивки на доброволците-възпитаници на НУПИД „акад. Дечко Узунов“ Казанлък и административната подкрепа на Община Казанлък.

Сподели с приятели!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *