fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне

Кои сме ние ?

Winetours.bg е първият онлайн пътеводител за винен туризъм в България, който обединява всички изби, отворени за посещения от туристи. 

Целите на сайта winetours.bg са да повиши интереса и да улесни организацията на пътуването към винени обекти в България.

Онлайн пътеводителят winetours.bg е собственост на „Уайнтурс България ООД“. 

Уайнтурс България ООД е туристическа агенция с удостоверение за регистрация РК-01-8181.

Туристическите пакети и групови пътувания, които предлагаме са организирани от лицензирани туроператори и наши партньори. 

Мисията на сайта winetours.bg е виненият туризъм в България да се превърне в отличителна част от цялостната представа за страната.

 

Началото на сайта е поставено през 2009 г. от Гергана Тодорова – винен специалист и радетел за развитието на реален винен туризъм в страната. Пише статии и е главен редактор на www.winetours.bg. Притежател е на WSET Diploma level. Завършила е магистратура Аграрен туризъм в Аграрен университет Пловдив. Посетила е стотици изби в България и Европа.

Говори френски и английски.

2020г. към екипа се присъединява и Красимира Кодукова, основател на www.WineTourMaker.com. Инж.-технолог на вино, лицензиран екскурзовод и с над 11 г. опит в сферата, като асистент-технолог, по-късно организатор винен туризъм във винарска изба и специалист винен туризъм в лицензиран туроператор. Съмишленик на идеите на Гергана Тодорова, заедно се опиват да помагат на изби, които искат да подобрят или развият туристическите си услуги, но и да ги направят достъпни до крайния потребител – посетителите на единствената по рода си платформа за винен туризъм в България: www.winetours.bg . Автор на статии в сайта.

Говори френски и английски.

Мила Иванова се грижи винените туристи да получат пълноценно съдействие в организацията си на винено преживяване. Завършила е бакалавърска степен „Международно туристическо управление“ в университета в Плимут (Великобритания). 
След 12 години в Англия, Мила се завръща в България, за да прилага наученото в родната си страна, убедена в изключителния ѝ туристически потенциал.  Любовта ѝ към хубавата храна и вино я срещат с екипа на Winetours.bg.   
„Виното за мен е най-добрият приятел на добре сготвеното ястие, както и прекрасен начин да опознаеш цял един регион“.
Защо да тръгнете на винен туризъм в България?
Защо да изберете винено преживяване с нас?

Вижте още за нас в социалните ни канали:

Станете наши партньори

Искате ли Вишият винен обект да бъде видим и достъпен за винолюбителите?

Нашата кауза

Като оператори във винения туризъм, забелязваме, че в голяма част от винарските изби пластмасовите бутилки с вода присъстват на масата за дегустация и на голяма част от снимките, в които фокусът трябва да е върху красивия етикет на бутилката, върху бранда и стилните чаши. Освен това, водата останала в отворена и отпита бутилка се изхвърля, а водата е богатство, което трябва да ценим. Ако просто заместим пластмасовите бутилки с красиви кани с вода, ще намалим пластмасата, ще минимализираме количеството изхвърлена вода и ще направим масата по-красива!

По време на големи чествания като Трифон Зарезан и Отворени врати масово в избите се използват прибори за еднократна употреба в огромни количества. Да, на места се събират за рециклиране, но не всички от тях могат да бъдат рециклирани, особено ако са силно омазнени.Това генерира боклук, който замърсява планетата. Кому е нужен? 

Инициативата 0 WASTE, BETTER TASTE на Winetours.bg и Winetourmaker.com има за цел да вдъхнови повече винарски изби да кажат НЕ НА ПЛАСТМАСАТА В ДЕГУСТАЦИОННАТА ЗАЛА. 

 

Награди

 

Платформата за винен туризъм – winetours.bg беше избрана за един от петте победителя в CSR DEMO DAY на CEED България през юли 2017 г. 

 

Събитието на CEED България CSR Demo Day събра на едно място най-добрите проекти, свързани с корпоративната социална отговорност. Те бяха избрани по време на серия от безплатни обучения на тема бизнес развитие и CSR, в които се включиха над 200 малки и средни предприятия. 22-ма участници представиха идеите си пред експерти, инвеститори и представители на бизнеса от Швейцария и България, а журито избра 5-ма от тях, които получиха безплатно бизнес пътуване до Швейцария за обмен на опит.

Публикации за нас
Лиценз Уайнтурс България
Партньори