fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Винените ни приключения през 2023 – благодарствен адрес

Винените ни приключения през 2023 – благодарствен адрес

Blog thumbnail

Винените ни приключения през 2023 г - благодарствен адрес

В края на 2022 г. за първи път публикувахме благодарствено писмо, с което благодарихме на всички винарски изби, които ни се довериха и с които работим вече толкова години. Публикувахме и нашата равносметка за годината, осъзнавайки, че това, което нашият скромен екип направи за изминалите 365 дни не може да се сравнява с големите фирми за подаръчни ваучери или с големите оператори в туризма. Всъщност, не може да се сравнява с нищо, защото сме единствения такъв проект!

И знаете ли – отново ще го направим, защото разбрахме, че писмото ни е вдъхновило мнозина малки, които нямат амбицията да са големи и също като нас обичат своята работа и я приемат като кауза. Е, кауза, която трябва да се монетизира, разбира се, за да продължаваме напред.

2023 година за нас беше още по-специална, защото екипът ни нарастна и към Winetours.bg се присъедини Мила Иванова – специалист туризъм, с образование в областта в Англия и стаж в по-големи туристически агенции. И това несъмнено ни помогна да постигнем повече, да пътуваме повече, да пишем повече и да създаваме повече винени приключения. 

Ето я нашата винена 2023 г. и ако вие сте част от хората, които сме вдъхновили да (си) подарят винени преживяване, ако сме ви помогнали да намерите най-подходящото винено пътешествие за вас или ако сте част от екипа на изба или винен обект, в които сме изпратили винени любители с цел туризъм, или са разбрали за вас от нашата платформа, значи изпращаме това благодарствено писмо към вас!

Пътувахме и през четирите сезона, защото виненият туризъм няма сезонност!!! Посетихме 21 винарски изби във всички райони на страната, а всяко пътуване превърнахме в дегустация за пловдивски винени любители, по време на която споделяхме впечатления за избата, района, виното, лозята, хората. Някои от пътуванията описахме в статии и добавихме над 10 нови предложения за винени преживявания. 

Ето и някои от тях:

През изминалата година написахме 18 статии и отразихме 20 прессъобщения за винени събития, фестивали и наградени вина от конкурси в страната. Ето и някои от най-четените ни статии тази година, но челно място винаги заема „Кои са винарните с хотелска част“: 

Освен туристическата част, обаче, виното за нас е приоритет, а винените изложения и фестивали са именно мястото, където можем да дегустираме вината на избите, които не сме успели да посетим през годината. За да можем да помагаме на нови винени обекти като Cork.Fork да направят прекрасната си винена селекция от над 300 вина. Или да подбираме вина за винените дегустации на журналисти, посетили Пловдив, за да представим България и района със своите вина. За да правим правилната селекция за всяко конкретно събитие.

Календарът на винените събития бе изпъстрен с различни мероприятия, а ние успяхме да посетим 12 от тях –  Discover.Vino, Фестивал на виното розе, Divino.Taste2023, Дефиле на младото вино, Дефиле “Вино и гурме”, Международен ден на мавруда в Пловдив, София и Велико Търново, Ваканция и СПА , Винария, както и два от фестивалите на Южен Сакар. Редно е да споменем, че в някои от тях дори успяхме да участваме, а в други дори бяхме част от екипа. 

И споделихме своите знания и опит като лектори по време на Лекторията на Асоциацията на екскурзоводите в България, където представихме „Български винени сортове – какво е важно да знае екскурзоводът. По време на енологичния семинар на Съюза на енолозите представихме „Условия за развитие на успешен винен туризъм във винарските изби в България“ , а в годишната среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти с местната власт разказахме за винения туризъм в различните региони в панела “Кулинарен и винен туризъм – Как да развием устойчива туристическа дестинация и продукт на базата на местна кухня и вина – взаимодействия между местните структури за управление на туризма и бизнеса

 Участвахме в кръгналата маса на хотелиерския форум Hospitality Circle 2023 в панела „Дестинация “Пловдив”: събития и MICE туризъм, културен туризъм, гурме и вино – къде са възможностите за ръст?“

През 2024 г. очакваме новия рекламен клип за винения туризъм в гр. Пловдив и региона, който сме щастливи, че помогнахме да се заснемем по покана на Община Пловдив. Отново по тяхна инициатива проведохме винени дегустации на щанда на Общината по време на туристическото изложение Ваканция и СПА. 

А ето и 2023 г. в цифри, но само тези, които реално можем да измерим чрез закупените ваучери. А колко човека сме вдъхновили да тръгнат на път и са намерили своята следваща дестинация в платформата ни – това само можем да гадаем.

Изпратихме 238 ваучера за винени уикенда в България, 47 за градски винени дегустации, 60 за дегустации за винарски изби, 14 за дегустации от секцията ни “Вино и храна” и 17 ваучера на стойност.

Иначе казано 750 човека ще се възползват от тези ваучери и ще се (или вече са го направили) отправят за среща с виното. 750 българи ( с леки изключения). Дали са много или малко? Количествено няма да ги анализираме, но качествено да! А когато получим благодарствено обаждане, последвано от “Искаме още, къде ще ни изпратите сега?” или видим поредния ваучер, закупен от доволен клиент за себе си или за подарък, тогава осъзнаваме, че количеството е без значение! 

Те вече обичат българското вино и обичат преживяванията, свързани с него!

 Тази година проведохме дегустации пред над 400 човека в 4 винени локации в Пловдив и по време на тиймбилдинги в различни градове – Trilogie Maison du bon-vivant, Berenice Winery & Lounge, Cork.Fork и Бистро Лебедите. 

Нашите ТОП ДЕСТИНАЦИИ

Най-предпочитаните винени дестинации за винен уикенд тази година:

Zaara Estate
Златен Рожен
Villa Sintica
Chateau Copsa
Седем Поколения

Най-предпочитаните градски винени места за дегустации през 2023г.: 

Cellar 52 София
Apollowine shop София
Intervino Пловдив

Най-предпочитани винарски изби за посещения с цел дегустации (без нощувки):

Златен Рожен
Шато Копса
Вила Юстина
Вила Мелник
Винарна Ялово

В края на 2023 г. създадохме нова анкета на тема „Винен туризъм в България през погледа на туриста“, чиито резултати ще споделим пубично в сайта ни. При всякаква липса на статистика и данни за винения туризъм в страната, смятаме, че анкетите, които правим са в полза на всички във винения бранш. Ето защо ви приканваме да я попълнете, а за късметлиите ще има и награди като благодарност за споделените отговори –  ПОПЪЛНИ АНКЕТАТА ТУК.

Благодарим на всички вас, че продължаваме заедно напред!

Успешна 2024 г. от екипа на Уайнтурс България ООД!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *