fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Зима сред вината – Изненади под елхата: винен фест „Южен Сакар“ 4 х 4

Зима сред вината – Изненади под елхата: винен фест „Южен Сакар“ 4 х 4

Blog thumbnail ,
Зима сред вината - изненади под елхата: винен фест Южен Сакар 4 х 4

В последните години виненият район Южен Сакар доказа, че пътят към успешния винен туризъм е споделяне на общи идеи, целенасочена съвместна работа на винарните към реализирането им, но и обща визия за бъдещи проекти. Привличането на туристи към региона и развитието на винения туризъм е само една от целите, която успешно постигат с организирането на фестивалите “Южен Сакар 4 х 4”. Стартирала преди години като винен тур за малки групи, в по-семпъл, но иновативен вид, днес идеята дава възможност на доста хора да се включат в преживяването в Южен Сакар. 

За втора година винарните от региона организират винени фестове, привличайки не само туристи, но и съмишленици – други винарски изби и организации. Към днешна дата винарните са девет –  Вила Басареа, Заара Естейт, Изба Коларово, Малката Звезда, Винарна Братанов, Росалеа, Бизанте, Иво Върбанов и Тера Тангра

5 от тези винарни са домакини на фестивалите с Сакар, но вина от всички могат да бъдат дегустирани на всички фестове. След артистичната „Пролет сред лозята“ в изба Коларово, магнетичното и романтично „Лято над нещата“ в Заара Естейт и пъстро оцветената с цветовете на узряло грозде „Есен на звездата“ в Малката Звезда, е ред на Росалеа и Бисанте да посрещнат винените любители и да завършат още по-празнично фестивалната година със „Зима сред вината –  изненади под елхата: винен фест Южен Сакар 4 х4“. 

Коледният дух ще ни завладее още в началото на декември. Датата на зимния фест е 9-ти декември, а началото ще е от 13 ч. с наздравица с младо вино, за направата на което се ангажираха всички винарни, но и гостите на есенния фестивал по време на гроздобера. Виненият бар с вина от 9-те изби ще е отворен през целия празничен ден, а ароматът на вкусна храна ще приканва гостите към кулинарния бар. 

Програма и този път е интересна и различна, вплитайки образованието, хумора и красивата музика в едно. Мастъркласът стана задължителен елемент в събитията на Южен Сакар и се търси от гостите, а на зимния фест темата ще бъде традиционни български сирена, представена от майстора на зеленото сирене Цветан Димитров от село Черни Вит.

Ще се забавляваме с комедианта Георги Кючуков, а гост изпълнител ще е Гергина Пейкова от Гласът на България. 

А какво е Коледа без коледно дръвче и коледен базар? Ще почустваме истинската коледна магия привечер в двора на избата, където светлините на елхата ще светнат, а подаръците под нея ще бъдат раздадени. Подаръци ще има за всички, но късметлиите в томболата ще зарадваме със специалните изненади под дръвчето.  На мини коледния базар през целия ден ще могат да се открият вкусни местни деликатеси, красиви творения и идеи за коледни подаръци на местни артисти. 

Ще празнуваме край елхата и ще се забавляваме под добре подбраната музика на DJ.

Ще е завладяващ фестивал! 

Билети за фестивала могат да бъдат закупени онлайн, както и на щандовете на винарните по време на Фестивал “Дефиле на младото вино” в Пловдив и на Divino.Taste в София. 

Елате да празнуваме заедно!

Локация: Винарска изба Росалеа, ул. Кольо Фичето 4A, 6450 Харманли https://goo.gl/maps/nvK2h6d5xDEMsFyx6

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *