fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

10 идеи за коледен подарък за винен любител

10 идеи за коледен подарък за винен любител

Blog thumbnail , ,

10 идеи за коледен подарък за винен любител

Виненият любител е любознателен, предизвикващ себе си с нови вкусове, нови винени дестинации и нови винени аксесоари. Трудно можем да го изненадаме, освен ако не му подарим ново предизвикателство. 
Ето няколко идеи за коледен подарък за винен любител за предстоящите празници.

Интересна винена книга

Книги на винена тематика има много, а някои от тях на български автори – винени авторитети, на които безрезервно можете да се доверите. Винените любители обичат да четат за виното, да обогатяват своите знания, да преоткриват света на виното и най-вече, да съчетаят хубавата книга с чаша хубаво вино.

"А, Б, Вино" Автор: Яна Петков
"Виното е за всички" Автор: Вили Гълъбова
Книги за виното на различни автори

Винен аксесоар, но с кауза

Международният ден на мавруда е инициатива на Българската асоциация на винените професионалисти, чиято основна цел е да допринесе за популяризирането на българските вина и винен туризъм сред местни и чуждестранни потребители.

Можете да подкрепите инициативата като закупите рекламния тирбушон с логото International Mavrud day или изключително елегантна чанта за многократна употреба за 3 бутилки вино.

Торбичка за 3 бутилки вино "Международен ден на мавруда"
Професионален тирбушон "Международен ден на мавруда" Coutale Sommelier Innovation

Винена дегустация в близка дестинация

Виното е вече по-близо до вас! Винена дегустация в градска среда е подходящ подарък, тъй като не изисква по-ранно планиране на уикенд и е чудесен начин за утмора след тежък работен ден и среща с приятели.

Винена дегустация в Cork.Fork, Пловдив
Винена дегустация "Преоткрий българските сортове" в Cellar 52, София

Винена дегустация в чудна дестинация

Винените любители често обичат да пътуват. Да посещават нови райони, нови винени места. Да се срещат с местните лозари и винари. Да създават нови спомени. Подарете им преживяване извън големия град. Ще го оценят! Ето и няколко идеи за Мелник, Розова долина, дори Велико Търново.

Винена дегустация и посещение на Музей на ретроавтомобилите Златен Рожен
Четиристепенна гурме дегустация в Шато Копса
Винена дегустация в Old school wines

Вино и СПА уикенд

Преживяване за духа и тялото! Каква по-добра комбинация от винено преживяване в избата и СПА релакс в хотела. Винените СПА комплекси в България не са много, но всеки един от тях предлага чудно преживяване за всички сетива. 

Уикенд с аромат на вино в Uva Nestum Wine &Spa
комплекс чукара
Вино и СПА почивка в Комплекс Чукара, Трявна

Винени турове за пешеходци и приключенци

Често винените турове са организирани за по-големи групи, с конкретни дати и с уточнени маршрути. Можете да зарадвате индивидуалните винени пътешественици с „Пешеходна винена разходка“ в Пловдив или София, в която винен специалист ще ви поведе по пътя на виното в различни винени локации в града. Ще ви разкаже историята, настоящето и бъдещето на бъларското вино. Ще ви запознае с етапите на дегустация, различните сортове и стилове вина и друга интересна информация.

А защо не и организиран тук до 5 винарски изби в Сакар? 

Пешеходна винена разходка в Пловдив
Винен тур "По пътя на Сакарското вино"

Винен каталог - предизвикателство за нови срещи с виното

Винените каталози на български вина са само два! Всеки от тях е направен от екип винени специалисти, които всяка година подбират за вас най-добрите български вина! Предизвикайте винения любител да дегустира всички тези вина и ще ви бъде благодарен, след като изпълни предизвикателството. А в най-новия брой на списание DiVino ще открие и ТОП 50 вина за 2023 според екипа на ДиВино.

KA&TA Каталог на българското вино
DiVino Каталог 2023
Списание DiVino , бр. 46

Винен журнал

Виненият журнал е личен дегустационен бележник, с който лесно и бързо да водите записки по време на винени събития и турове. Всяка страница на журнала дава възможност детайлно да се опишат цвета, аромата и вкуса на виното, както и информация за производителя.

И нещо повече, този журнал ще ви помогне да се изразявате по-добре, когато говорите за вино, да систематизирате лесно вашите усещания и по-ясно да изразявате вашите предпочитания за вино, когато сте в магазин или ресторант.

Виненият журнал съдържа и винени карти на регионите в България за улеснение на винолюбителите, тръгнали на път. Включени са само винарски изби, отворени за дегустации и посещения. 

Ще намерите и винен речник на ароматите, за да си подсказвате по време на дегустация. 

 

Винен журнал
Дегустационен комплект

0 waste, но с винен taste

Ние сме отговорна компания и приветстваме всяка инициатива, изба и винено местенце с отговорност към околната среда. 

Стопените бутилки в нашия Zero Waste пакет сме събирали лично, а наши партньори ги стопяват професионално, за да им дадат нов живот – на красиво плато за мезета.

Възхищаваме се и на Винарна Типченица, в чиято концепция на производство и винен туризъм устойчивостта е заложена.

Ето и нашите предложения за 0 Waste коледен подарък за винен любител:

Пакет Zero Waste (винен журнал и стопена бутилка-плато)
Винена дегустация на местни сортове в Типчница и Zero Waste подаръци

Подарък по негов/нейн вкус

Ако изборът е голям и ви затруднява, предодстъпете избора за винен подарък на самия винен любител. Gift Card на определна стойност позволява на притежателя ѝ сам да избере своето винено преживяване от нашия онлайн магазин без никакви ограничения. 

Gift Card за определена стойност

Весели празнизници от екипа на winetours.bg и не забравяйте да мислите устойчиво!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *