fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

ВИНАРИЯ 2024 – 31-вото издание ще се проведе от 20 до 24 февруари 2024 г.

ВИНАРИЯ 2024 – 31-вото издание ще се проведе от 20 до 24 февруари 2024 г.

Blog thumbnail

Международната изложба ВИНАРИЯ, едно от дългоочакваните събития за лозаро-винарската индустрия в Югоизточна Европа, ще се проведе от 20 до 24 февруари 2024 г. в Международен панаир Пловдив и отново ще покаже новостите в сектора.

То се организира от Международен панаир Пловдив и е под егидата на Министерството на земеделието.

Градът на виното и деликатесите е с нова локация – в Палата №8, а технологичната зона се разпростира в Палата №11 на Панаирното градче. Организаторите отчитат ръст на заявките за участие сред нови и стари изложители с близо 30%. ВИНАРИЯ 2024 ще предложи сцена за презентации, дегустации и премиери на продукти, технологични решения, машини и съоръжения.

31-вото издание ще представи традиционни и утвърдени винарни, бутикови изби от различни региони и държави. Любители и професионалисти ще се насладят на елегантни вина от цял свят, маркови алкохоли, екзотични напитки, екстравагантни и смели комбинации на аромати и вкусове. Специален акцент на изложението са Международните дегустации и Конкурсът „Златен ритон“. За първи път Международен панаир Пловдив осигурява на изложителите винопроизводители участие с един техен продукт в Международния конкурс „Златен ритон“. Той се организира по световни критерии и се провежда в партньорство със Съюза на енолозите в България и Университета по хранителни технологии в Пловдив. Наградите „Златен ритон“ от ВИНАРИЯ са най-престижните отличия във винопроизводството и гаранция за световно качество. Призът носи пазарно предимство на наградените изложители, защото открива нови възможности за налагане на техните марки и изделия. Посетителите ще имат възможност да опитат от наградените вина и спиртни напитки в Града на виното и деликатесите.

ВИНАРИЯ 2024 ще начертае бъдещето на лозаро-винарската индустрията. Нейната уникалност е в комбинацията на продуктово разнообразие на вина и спиртни напитки с технологии и суровини на тяхното производство: сортове грозде, инвентар за преработка, системи за съхранение и контрол на качеството. Това е причината да привлича специалисти, еножурналисти, търговци и ценители от цял свят. Производителите знаят, че Международен панаир Пловдив е мястото, а изложбата е събитието с последните иновации в машини, съоръжения и технологии за индустрията. На 31-вото издание ще бъдат представяни много интересни и още повече разработки. Най-успешните от тях ще бъдат отличени в Конкурса за иновации.

Ние от екипа на Winetours Bulgaria ще Ви очакваме на щанд 57, където ще намерите повече информация за нас и нашите дейности свързани с винения туризъм.

Сподели с приятели!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *