fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне

Фестивал на българските винени сортове Трявна

След оживеното и много успешно първо събитие миналата година, на 23,24 и 25ти май 2024 DiVino и Община Трявна канят винолюбителите на второто издание на Фестивал на българските винени сортове Трявна.

Фестивалът ще се открие на 23 май, четвъртък, след края на работния ден, в 18:00 часа. В трите фестивални дни, включително на 25 май, събота, посетители ще се посрещат до 21:00 часа. Събитието ще се протече на открито, под шатри с маси, на площада пред Народно читалище Пенчо Славейков, пред сградата на Община Трявна.

Във Фестивала ще участват 25 изби с доказан опит и успехи в работата с български (и не само) винени сортове – Меди Валей, Царев Брод, Сала Естейт, Чукара, Deuce Winery, Изба Коларово, Вила Басареа, Марян, Бендида, Пинк Пеликан, Конопане, Горун, Драгошинов, Малката Звезда, Заара Естейт, Витус Маринови, Вила Юстина, Младенова изба, Георгиев и Милков, Типченица, Златен Рожен, Двор #1, Царина, Шатони, Лозеница.

Производителите сами ще представят вината си, а DiVino ще се погрижат за организацията на магазин за продажби от който да закупите дегустираните вина. Цялата зона на фестивала е със свободен достъп, а срещу входен билет всеки посетител ще получава гривна и чаша с депозит, за да може да дегустира.

В събота и неделя са предвидени майсторски класове с отделен вход (билети за които можете да закупите от магазина на DiVino), които ще се проведат в заседателната зала на Община Трявна, посветени на типични сортове, с вертикални дегустации, дегустации на специални и занаятчийски вина от доказани технолози. До фестивалната зона ще бъде изградена сцена за музикални изпълнения, допълващи атмосферата, а в  кулинарната зона гостите могат да съчетаят виното с апетитни изненади и деликатеси, като качествените продукти на Chili Hills.

Кога: 23 май, петък, 18:00 – 21:00 часа
24 и 25 май, събота и неделя, 12:00 – 21:00 часа
Къде: град Трявна, площада пред Народно читалище Пенчо Славейков
Цени на билети:
за 1 ден – 15 лева
за 2 дни – 25 лева
за 3 дни – 30 лева
Повече информация: https://www.facebook.com/events/432322936108655

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Archives

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *