fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

7 винарни, подходящи за винен тур с деца

7 винарни, подходящи за винен тур с деца

Blog thumbnail

7 винарни, подходящи за винен тур с деца

Предизвикателство е в днешно време да пътуваш с деца, особено ако си винолюбител, търсещ симбиоза между удоволствието да опознаеш вината на дадена изба без това да доскучава на децата ти. А то неимоверно ще се случи, ако не им намериш занимание. Някои винарски изби са помислили и за най-малките, а други по естествен начин привличат семейно пътуващите. 

Направихме този подбор винарни с хотели и на база на нашия опит, тъй като сме ги посетили с нашите деца. 

Ува Нестум
винен тур с деца

Единствената изба по долината на р.Места, но и една от малкото в България, които отдават заслуженото на най-малките туристи. 

В хотелската част на винарската изба има изграден детски кът със съоръжения, осигуряващ весели и безопасни игри. Паркът на комплекса предлага възможности за освежаващи разходки, пълен отдих и игри сред природата.

Винарският комплекс притежава и стопанство, в което произвеждат плодовете и зеленчуците, които превръщат в прекрасни ястия, а в зоокъта отглеждат разнообразни животни, които радват детското око. 

Освен доверието към храната, която сервирате на децата си, посещението на стопанството възпитава и обич към труда и околната среда. 

За любителите на спорта, комплекс Uva Nestum Wine&Spa предлага 2 тенис корта, а районът изобилства с културно-исторически обекти, на които можем да заведем любопитните си деца.

И всичко това, докато се наслаждавате на вината на винарската изба, но не бива и да оставяте най-малките без надзор.

Ето и нашето предложение за уикенд в UVA NESTUM Wine&Spa

Вино и СПА в Ува Нестум гр. Гоце Делчев – Винен уикенд (winetours.bg)

Винен уикенд „С аромат на вино в Ува Нестум“ – Винен уикенд (winetours.bg)

Попитайте ни за подходящо настаняване с вашите деца. 

В същия район, но по-близко до гр. Сандански, се намира хотел Вила Синтика и винарна Синтика, която пази историята на старата Комплексна опитна станция-Сандански. 

И тук можем да се отдадем на виното, посещавайки винарската изба, а за награда децата получават освежаваща разходка в парка на хотела и щури игри във вътрешния или външния детски кът.

Древният град Хераклея Синтика е само на няколко километра и може да бъде включен в списъка с места, които да посетим семейно. Районът на Сандански предлага изобилие от интересни активности, които могат да обогатят Вашата винена почивка : конна езда, рафтинг по р. Струма, посещение на Рупите  и др. 

винен тур с деца

Винарско имение Мидалидаре е разположено сред необятната хълмиста природа в сърцето на Средна гора, село Могилово и е дом на две винарни, изградени в двата края на селото и заобиколени от 160 хектара грижливо отглеждани лозя. Вината на избата могат да бъдат опитани и в ресторантите на комплекса, но е грехота да не направите винен тур в избата и да дегустирате 8 различни вина от портфолиото им в дегустационната зала. 

Детският кът в хотела, подходящ за деца на 3 г. предлага разнообразие от играчки и всички необходими материали за рисуване. Там малчуганите могат да развиват своето въображение и да влязат в различни роли. За сигурността на най-малките, мястото е оборудвано със специални мебели, предпазващи от нараняване по време на игра. 

Ето и нашето предложение: Винена почивка за двама в Мидалидаре естейт. Децата до 5 г. се настаняват безплатно, а на по-голяма възраст срещу допълнително заплащане и в зависимост от големината на стаята. Попитайте ни за подходящо настаняване с Вашите деца.

винен тур с деца
винен тур с деца

Проучвайки места за настаняване в близост до Винарска изба Царев брод, от самата изба ни препоръчаха вълшебния кът Вила Булгара Еко. 

Хотелът разполага с двойни стаи във винтидж стил, голяма гадина, отопляем външен басейн, който отваря още май месец и собствена ферма, в която отглеждат биологично някои от продуктите в менюто си. Останалите продукти купуват от сертифицирани ферми, което отново засилва доверието към храната в ресторанта. Фермата е отворена за посещение и разходка. 

Всъщност най-притегателният момент за семейно пътуващите е локацията на тези обекти – Мадарският конник, Старите български столици и запознаването на най-малките с историята на Първото българско царство! Семейно пътешествие, което и тази година ще доминира над организираните училищни екскурзии. 

Районът изобилства за природни и исторически забележителности, затова препоръчваме да си направите маршрут, но задължително включете в него Национален историко-археологически резерват Мадара, Мадарския конник,  Велики Преслав, Томбул джамия в Шумен, Паметникът Създатели на българската държава , Шуменската крепост, къщи музеи и…много други, в зависимост от времето, с което разполагате. Още един съвет от нас: историята ни е богата и не помним всичко от нея. Включете се в беседата на местния екскурзовод. Сигурни сме, че и Вие и децата ще научите нещо ново, или просто ще си припомните нещо забравено.

В непосредствена близост до Мадарския конник е изба Царев брод, които специално за нашите читатели винолюбители, решиха да подсилят патриотичния ефект, предлагайки посещение в избата и дегустация на вина само от автентични български сортове грозде!

Ето защо кръстихме това винено приключение:  „Българско вино и Старите български столици“ – Дегустации 

Златен рожен
роженски манастир

От Североизток се местим на Югозапад, в един също толкова интересен и атрактивен за малки и големи район. Винарска изба Златен Рожен и хотелът им, който се намира в едноименното село и в близост до Роженски манастир, скоро публикуваха статия за скритите еко-пътеки в Мелнишко. Големите свързват района с мелнишкото вино, малките го познават с най-малкия град в България, но този район е далеч по-вдъхновяващ със своята природа и богатството от църкви, манастири, автентични средновековни къщи и разбира се Мелнишките пирамиди. 

 

Еко-пътеките, достъпни за малки и големи, на места с повишено внимание, които ни отвеждат именно до тези красиви места, ни карат да включим избата в този списък. 

Защото можете да отседнете там, да се насладите на вкусната храна, да релаксирате с чаша вино в ръка след преходите, докато уморените деца вече спят по стаите.

Не забравяйте да посетите впечатляващата им винарска изба с дегустационна зала, която се намира на 15 км от хотела, в с. Капатово. Децата вече ще са си взели своята доза приключение и умора, и (надяваме се) ще Ви оставят на спокойствие да дегустирате. 

Нашето предложение за Винен уикенд в хотел Златен Рожен (winetours.bg)

Попитайте ни за подходящо настаняване с вашите деца. 

винен тур с деца

Винарската изба се намира в с. Устина, Пловдивско и е сред познатите локации за винен туризъм в района. От 2019 избата има хотелска част и къщи за гости, а апартаментите на първия етаж са просторни и достъпни за големи фамилии. 

 

Виненият тур в избата и последващата дегустация ще доскучае на децата, но със сигурност ще са по-търпеливи, ако знаят, че им предстои разходка до Устински водопад, пикник сред природата

С. Устина е притегателно място и за любителите на спорта и леките семейни преходи.  Еко пътеката над селото е достъпна за деца, с обособени места за отдих, беседка за пикник, красив малък водопад и параклис Свети Георги на върха.

 Фермата към избата също привлича децата, но от санитарни съображения, достъпът за туристи в момента е ограничен. Там се отглеждат породата кози Боер, чието деликатесно месо можете да опитате в ресторанта, но и екзотични животни като алпаки, ему, пауни, елени, диви патици, декоративни фазани, различни видове кокошки и пуйки. Зоокътът се намира на около 5 км от избата, а по пътя можете да посетите и парк-лозето и да се насладите на спиращата дъха гледка към Родопа планина, дори и Пловдивските хълмове в далечината.

 

 

винен тур с деца
винен тур с деца

Бутиковата винарска изба и хотелът към нея предлагат друг, по-различен начин за занимания за цялото семейство. Компилация от винено приключение за възрастните и история, и култура за цялото семейство.

Техният пакет „История и вино в Сакар“ , освен насладата от нощувки и СПА релакс в комплекса, включва и еднодневни посещения до исторически забележителности в региона.

Една прекрасна възможност да посетим с децата Александровска гробница, Узунджовската църква, Средновековната крепост и тракийската гробница край село Мезек.

Нашето предложение: Пакет за двама „История и вино в Сакар“

Попитайте ни за подходящо настаняване с вашите деца. 

Въпреки, че звучи странно да вкараме в едно изречение алкохол и деца, виното може да има силен образователен ефект още в най-ранна детска възраст. То възпитава любов към труда над земята, страст към професията, респект към поминъка на толкова много българи, запознаване с историята и региона, и не на последно място, преоткриваме заедно красивата природа и създаваме общи спомени!

Подкрепете
българското вино, консумирайте умерено и планирайте следващия винен тур.

Ако Ви харесват нашите статии, подкепете ни и резервирайте с нас!

На shop.winetours.bg може да намерите ваучери за винени дегустации и уикенди. 

Онлайн магазинът за ваучери за винен туризъм се реализира в партньорство с туристическа фирма Дан Травел. 

Подарете (си) винено преживяване!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.