fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

7 винарни, подходящи за винен тур с деца

7 винарни, подходящи за винен тур с деца

Blog thumbnail

7 винарни, подходящи за винен тур с деца

Предизвикателство е в днешно време да пътуваш с деца, особено ако си винолюбител, търсещ симбиоза между удоволствието да опознаеш вината на дадена изба без това да доскучава на децата ти. А то неимоверно ще се случи, ако не им намериш занимание. Някои винарски изби са помислили и за най-малките, а други по естествен начин привличат семейно пътуващите. 

Направихме този подбор винарни с хотели и на база на нашия опит, тъй като сме ги посетили с нашите деца. 

Ува Нестум
винен тур с деца

Единствената изба по долината на р.Места, но и една от малкото в България, които отдават заслуженото на най-малките туристи. 

В хотелската част на винарската изба има изграден детски кът със съоръжения, осигуряващ весели и безопасни игри. Паркът на комплекса предлага възможности за освежаващи разходки, пълен отдих и игри сред природата.

Винарският комплекс притежава и стопанство, в което произвеждат плодовете и зеленчуците, които превръщат в прекрасни ястия, а в зоокъта отглеждат разнообразни животни, които радват детското око. 

Освен доверието към храната, която сервирате на децата си, посещението на стопанството възпитава и обич към труда и околната среда. 

За любителите на спорта, комплекс Uva Nestum Wine&Spa предлага 2 тенис корта, а районът изобилства с културно-исторически обекти, на които можем да заведем любопитните си деца.

И всичко това, докато се наслаждавате на вината на винарската изба, но не бива и да оставяте най-малките без надзор.

Ето и нашето предложение за уикенд в UVA NESTUM Wine&Spa

Винен уикенд „С аромат на вино в Ува Нестум“ – Винен уикенд (winetours.bg)

Попитайте ни за подходящо настаняване с вашите деца. 

В същия район, но по-близко до гр. Сандански, се намира хотел Вила Синтика и винарна Синтика, която пази историята на старата Комплексна опитна станция-Сандански. 

И тук можем да се отдадем на виното, посещавайки винарската изба, а за награда децата получават освежаваща разходка в парка на хотела и щури игри във вътрешния или външния детски кът.

Древният град Хераклея Синтика е само на няколко километра и може да бъде включен в списъка с места, които да посетим семейно. Районът на Сандански предлага изобилие от интересни активности, които могат да обогатят Вашата винена почивка : конна езда, рафтинг по р. Струма, посещение на Рупите  и др. 

Вино и СПА хотел Чукара

Вино и СПА хотел Чукара и винарска изба Чукара се намират в гр. Трявна, сгушени в полите на Балкана.  Район с богата историята, запазени традиции, в който малки и големи могат да се запознаят по време на престоя си.

Комплексът разполага с луксозни стаи и апартаменти в съвременен и елегантен стил, два ресторанта, СПА център, зоокът, детски площадки, винарска изба и собствена зеленчукова градина.

В ресторант Чукара всеки може да се наслади на вкусни салати, барбекю на въглища, домашен хляб и пици на пещ, а в ресторант Осел можете да опознаете модерната интерпретация на традиционната българска кухня.

Любителите на СПА и релакса ще се вклюбят в това място, а семейните двойки със сигурност ще си отпочинат. Двата детски къта – един в ресторанта и един на открито, ще разнообразят престоя на децата, а посещението на зоокъта ще е истинско приключение за тях. 

Вижте нашите предложения за Вино и СПА компекс Чукара: 

Вино и СПА почивка в Комплекс Чукара

Златен рожен
роженски манастир

От Североизток се местим на Югозапад, в един също толкова интересен и атрактивен за малки и големи район. Винарска изба Златен Рожен и хотелът им, който се намира в едноименното село и в близост до Роженски манастир, скоро публикуваха статия за скритите еко-пътеки в Мелнишко. Големите свързват района с мелнишкото вино, малките го познават с най-малкия град в България, но този район е далеч по-вдъхновяващ със своята природа и богатството от църкви, манастири, автентични средновековни къщи и разбира се Мелнишките пирамиди. 

Еко-пътеките, достъпни за малки и големи, на места с повишено внимание, които ни отвеждат именно до тези красиви места, ни карат да включим избата в този списък. 

Защото можете да отседнете там, да се насладите на вкусната храна, да релаксирате с чаша вино в ръка след преходите, докато уморените деца вече спят по стаите.

Не забравяйте да посетите впечатляващата им винарска изба с дегустационна зала, която се намира на 15 км от хотела, в с. Капатово. Децата вече ще са си взели своята доза приключение и умора, и (надяваме се) ще Ви оставят на спокойствие да дегустирате. 

През 2021 г. отвори и новият Музей на ретро автомобилите с изключителни автомобили от различните епохи. Впечатляващи екземпляри, които вълнуват малки и големи. 

Нашето предложение за Винен уикенд в хотел Златен Рожен (winetours.bg)

Попитайте ни за подходящо настаняване с вашите деца. 

винен тур с деца

Винарската изба се намира в с. Устина, Пловдивско и е сред познатите локации за винен туризъм в района. От 2019 избата има хотелска част и къщи за гости, а апартаментите на първия етаж са просторни и достъпни за големи фамилии. 

 

Виненият тур в избата и последващата дегустация ще доскучае на децата, но със сигурност ще са по-търпеливи, ако знаят, че им предстои разходка до Устински водопад, пикник сред природата

С. Устина е притегателно място и за любителите на спорта и леките семейни преходи.  Еко пътеката над селото е достъпна за деца, с обособени места за отдих, беседка за пикник, красив малък водопад и параклис Свети Георги на върха.

 Фермата към избата също привлича децата, но от санитарни съображения, достъпът за туристи в момента е ограничен. Там се отглеждат породата кози Боер, чието деликатесно месо можете да опитате в ресторанта, но и екзотични животни като алпаки, ему, пауни, елени, диви патици, декоративни фазани, различни видове кокошки и пуйки. Зоокътът се намира на около 5 км от избата, а по пътя можете да посетите и парк-лозето и да се насладите на спиращата дъха гледка към Родопа планина, дори и Пловдивските хълмове в далечината.

 

 

Ето и нашето предложение за винена дегустация, която можете да комбиниратен с нощувка в комплекса:

Вино и фермерски продукти във Вила Юстина

винен тур с деца
винен тур с деца

Заара Естейт се намират в с. Главан, в Южен Сакар, район богат на исторически забележителности и, разбира се, много винарски изби. Хотелът е малък, уютен и в същото време изискан, със СПА център ( закрит басейн, джакузи, сауна, парна баня и солна стая) и ресторант, в който фермерските продукти собствено производство са на фокус. Интересни на малки и големи културно-исторически обекти са Александровска гробница, Узунджовската църква, Средновековната крепост и тракийската гробница край село Мезек.

Въпреки, че звучи странно да вкараме в едно изречение алкохол и деца, виното може да има силен образователен ефект още в най-ранна детска възраст. То възпитава любов към труда над земята, страст към професията, респект към поминъка на толкова много българи, запознаване с историята и региона, и не на последно място, преоткриваме заедно красивата природа и създаваме общи спомени!

Подкрепете
българското вино, консумирайте умерено и планирайте следващия винен тур.

 Ако Ви харесват нашите статии, подкрепете ни и резервирайте с нас!

На shop.winetours.bg може да намерите ваучери за винени дегустации и уикенди. 

Подарете (си) винено преживяване!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *