Основна информация
Създаването на Винарско имение Драгомир е продиктувано от мечтата на двама български енолози – Наталия Гаджева и Константин Стоев да променят представите за българското вино – атрактивно, интересно, с постоянно качество през годините, разнообразие във вкусовете на отделните марки.
В основата на сътворяването на вината е опита им като специалисти, подтикван от непрекъснатия интерес към експеримента.
Вината, произвеждани от младия екип на винарната, са основно купажни, получени от гроздето на добре селектирани редове на определени лозови масиви, контролирани целогодишно от тях.
Общото количество произвеждано вино за дадена година е около 60000 бутилки.
Партидите на отделните марки вина са с лимитирани количества и се бутилират еднократно, като някои от тях са само за ресторанти и ценители. Преди да се предложат на пазара, вината имат задължително бутилково стареене, като най-елитните партиди съзряват в бутилка минимум 12 месеца.
През 2020 новият дом на Винарско имение Драгомир отвори врати! Впечатляващата архитектура, отношението към всеки детайл и достъпността на туристите до всеки етап от производството, нарежда имението до най-интересните изби за посещения в България.
Първи стъпки в Драгомир Премиум
дегустация за двама- разходка по пътя на виното във винарната
- дегустация на четири вина от базов клас
- местни и млечни деликатеси
- Две бутилки по избор от серията Sarva
Най-доброто от Драгомир Премиум
дегустация за двама- разходка по пътя на виното във винарната
- дегустация на 4 вина от най-добрите
- млечни и млечни деликатеси
- Две бутилки по избор от серията Pitos