Основна информация
Вино ателие Georgiev/Milkov е малка винарна в самия град Пловдив, създадена от млади, но опитни винари, които горят заедно в страстта си към местните сортове.
Радостин Милков и Петър Георгиев, приятели в живота и партньори в бизнеса, комбинират своя опит в Австрия, САЩ, Китай, Малта, Нова Зеландия и България и създават през 2014 г. своя едноименен проект с 600 бутилки мавруд и рубин.
Грозде селектират от местни лозари със стари лозя, а партньорството с тях им гарантира желаното качество на гроздето. Районите, в които се отглеждат лозята са изписани на етикетите им – Маврудът е от стари 50 годишни лозя в Нови Извор, Рубинът е от Брестовица и е на 40 години, Памидът е от Новаково, а Червеният мискет – 50 годишен от с. Пролом.
Местните сортове са тяхната сила и страст, а щадящите практики в производството на виното, спонтанните ферментации и натуралният подход, които следват, им помагат максимално да изразят сортовия и тероарния характер на вината. Смелостта и модерният прочит на вината ги прави търсени сред ресторантите с отлична винена листа.
Georgiev/Milkov за първи път в България правят Pet-Nat и не престават да експериментират всяка година с оранжеви вина, вино в кенчета, pet-nat от различни сортове.
Малката им винарска изба посреща туристи – истински винолюбители, които искат да се докоснат до занаятчийското виноделие, натуралността, смелостта, местните сортове и различните им прочити.
Винена дегустация в Georgiev/Milkov
за двама- Разходка из малката винарна и запознава с местните сортове
- Дегустация на 4 вина
- Гризини и вода
Винена дегустация зв Georgiev/Milkov
за двама- Разходка из малката винарна и запознаване с местните сортове
- Дегустация на 5 вина
- Гризини и вода