fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Фестивал „На хармана“ в Южен Сакар

Фестивал „На хармана“ в Южен Сакар

Blog thumbnail

Гроздоберът в Южен Сакар ще бъде празнично открит с пилотното издание на фестивала „На хармана“, който ще се проведе на 9-10 септември в парк „Дамяна Данева“ гр. Харманли. Събитието се организира от Сдружение „Юнити“, Сдружение „Бизнесът на Харманли“, Община Харманли със съдействието на Фондация „Америка за България“ и платформа „Агора“ по проект „Активни общности: изграждания на капацитет за промяна“.

Началото на фестивала е от 9:00 в събота, а символичното откриване на гроздобера с демонстрации на ритуали по бране на гроздето и приготвяне на вино ще започне в 17:00. В парка ще ни очакват щандове с местни традиционни храни, базар и изложба на занаяти, различни форми на автентично изкуство, кулинарни демонстрации и дегустации на вино. Избите, които ще можем да опитаме на 9 септември са Вила Басареа, Винарна Братанов, Шато Коларово, Малката звезда, Тера Тангра и Иво Върбанов.

Не пропускайте да разгледате и екстемното предложение, които са ни подготвили 4 изби от Южен Сакар. Подробности за винен тур „Южен Сакар 4х4“ вижте тук.

Известната народна певица Валя Балканска и нейният гайдар ще бъдат акцентът на музикалната програма.

Харман означава равен кръгъл терен, върху който се е вършеело в миналото с диканя, както и описва времето, когато се вършее.

Да обиколим избите в Южен Сакар по харман!

Повече за събитието може да следите във Facebook: Фестивал „На хармана“

harvest-south sakar
Лозя в Южен Сакар

Тази статия ви харесва?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени приключения!
  • Абонирайте се за най-новите предложения и статии тук.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *