Радиус: Off
Радиус:
km Set radius for geolocation
Търси

Вила Басареа е малка винарска изба край гр. Харманли. Общият и капацитет е 70 тона вино.

Тероар

Лозовите масиви, от които правим нашите вина са разположени по южните склонове на Сакар планина в долината на река Марица, край с. Изворово и с. Коларово. Позицията им е на юг, югозапад и югоизток. Близостта на речна долина и разчупен планински релеф балансират континентално-средиземноморския климат в региона. Зимите са меки-абсолютните температури не падат под 0-5 С. Пролетта е топла, настъпва рано и е последвана от горещо и сухо лято. Почвите в региона са кафяви до кафяви-горски с ниско до средно съдържание на скала. Репродуктивния слой на почвите е много дълбок и с високо съдържание на азот, топъл, влагозадържащ и добре аериран. Всички тези фактори подпомагат отглеждането на висококачествени бели и червени сортове лозя и хармония от аромати и деликатни вкусове, с характерно и експлозивно тяло, събрало в себе си ескпресивната природа на юга.

Винификация

Вината във винарска изба Вила Бассареа са плод на изключително много ръчен труд и следване на класически технологии, но с минимална намеса в процеса на създаването им. Любовта ни към земята и историята на траките ни води в стремежа ни да получим вина, които максимално да изразяват своя автентичен характер. Така, както са ги правили и древните Траки.

Винен туризъм

Вратите ни са широко отворени за всички, които искат да научат за процеса на производство, за философията ни на правене на вино и да се докоснат чрез вината ни до тероара на Южен Сакар. Достъпът до винарната е лесен. Намира се в град Харманли, на изхода на града в посока Свиленград, само на 300 метра от автомагистрала Марица.
В момента изграждаме в непосредствена близост до избата регионална енотека, където освен нашите вина, ще се предлагат и вина от всички изби в региона.

villa-Bassarea

тракийско вино

Работно време

Понеделник

9:00-17:00

Вторник

9:00-17:00

Сряда

9:00-17:00

Четвъртък

9:00-17:00

Петък

9:00-17:00

Събота

по заявка

Неделя

по заявка

Contact Owner

Leave a Review

Вино
Изба
Екип
Цена
Храна
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.