Радиус: Off
Радиус:
km Set radius for geolocation
Търси

Винарна БРАТАНОВИ е малък семеен проект – сбъднатата с усилен труд и отдаденост мечта на един баща и двамата му синове. Те поемат достойната мисия да възстановят наследствената лозаро-винарска традиция след повече от 50 годишно прекъсване …

 24-те хектара собствени лозя са разположени върху слънчевите хълмове на Южен Сакар край с. Шишманово (близо до град Харманли). Разположен в югоизточната част, близо до гръцката и турската граница, този район е известен със своите качествени вина от хилядолетия.

Лозята са засадени постепенно в периода 2006 – 2008 г. с класическите сортове мерло, сира, каберне фран, шардоне и местните сортове рубин и тамянка.

В собствената винарна, открита през есента на 2010 за първата реколта от грозде, вината се произвеждат в лимитирани партиди и с минимална технологична намеса. Силната симбиотична връзка между земята и лозето, между различните сортове в купажа и не на последно място – между бащата и неговите синове, дава името на първата серия вина: “Симбиоза”. А като израз на вярата, че следващото поколение ще продължи винарската традиция, се раждат вината от серията “Наследниците”.  Всяко от тях отразява характера на детето, на което е кръстено –  Сира “Елица”, Шардоне “Белослава” и Розе “Мария”.

От 2014 на пазара се предлагат и вината от серията “Сингъл Винярд” – Тамянка и Мавруд, направени от най-доброто грозде, отгледано на определени парцели. Серията “Сингъл Барел” е от много ограничени партиди вина, отлежали само в една бъчва и се бутилират  единствено за ценители, специализирани магазини и ресторанти.

Целта на Братанови е да правят вина, отразяващи слънчевия характер на Южен Сакар и духа на своите създатели, с минимална технологична намеса, повече внимание към качеството на гроздето, особеностите на тероара и занаятчийски подходи във винификацията.

Bratanov-winetours.bg

Bratanov-winetours.bg (2)

Работно време

Понеделник

8:00-17:00

Вторник

8:00-17:00

Сряда

8:00-17:00

Четвъртък

8:00-17:00

Петък

8:00-17:00

Събота

8:00-17:00

Неделя

8:00-17:00

Само с предварителна заявка

Адрес

Нашият Адрес:

Bulgaria, 6450 Harmanli, 15 Yanko Sakazov St.

GPS:

41.930558, 25.90277500000002

Leave a Review

Вино
Изба
Екип
Цена
Храна
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.