fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

5 полезни занимания с вино вкъщи

5 полезни занимания с вино вкъщи

Blog thumbnail

Ако сте изпълнителни и сте се изолирали вкъщи вероятно ви липсва това да пийнете чаша вино с приятели. Разбира се, че нищо не ви пречи да им се обадите и чрез видеовръзка да споделите този момент. Щастието е в разнообразието. Днес ще ви дадем 5 идеи как да се забавлявате с виното вкъщи сами или с другарчето, с което сте се изолирали.

Дегустирай и учи за виното

Използвайте вечерите вкъщи, за да подобрите винена си култура. Отдайте се на винена книга (ще споделим нашите любими в инстаграм) или прочетете някоея от нашите статии. Като за начало започнете с ръководството за дегустация, а в него ще намерите много линкове към други любопитна информация.

Дегустирай вкъщи

Гответе с вино

Времето вкъщи, ще направи много от нас по-добри дори превъзходни кулинари. Чували сте фразата „Готвя с вино, понякога дори го прибавям към ястието“. Храната върви ръка за ръка с виното. С едната ръка готвим, с другата дегустираме. Любимата напитка понякога присъства и в чинията – под формата на сос, на марината за месо или като овкусител по време на готвене.

Не забравяйте златното правило при готвенето с вино – винаги използвайте виното, което бихте си сипали в чаша. А най-добре се готви като се опитва, за това не забравяйте да си налеете една чаша.

Рисувайте с вино

Не ви се готви? Няма проблем. Рисувайте! Вероятно сте срещали местата, на които ви сипват чаша вино и ви дават палитра с боички и платно. А рисували ли сте с вино вместо с боички? Пробвайте. Изберете наситено на цвят червено вино и използвайте вода, за да направите желания нюанс на червеното. Резултатите наистина са прекрасни. Е, разбира се, разходвайте вино разумно.  

Вижте тук рисунките на художничката Даниела Русева, направени с вино.

Творецът си ти

Предизвикайте се със сляпа дегустация

Сложете по една кърпа върху етикетите на бутилките (или налейте виното в декантер или кана), налейте в любимата си чаша и опитайте или предложете на своя партньор. Напишете на лист хартия или в Дегустационния си журнал какви нотки усещате, дайте предположение за региона, в който е правено виното, дали е отлежало или не. Това работи страхотно, ако имате вина, за които сте забравили, скрити дълбоко в избата. Ако са били закупено по време на винен тур, това ще ви достави освен наслада и страхотни спомени.

Сляпа дегустация

Направете го за Инстаграм

Всички сме си правили селфита, нека не лъжем. Но защо пък сега не направим една хубава фотосесия на виното си – в чаша, в бутилка, на фона на цветята вкъщи, на залеза вечер през западния прозорец, до картината, която нарисувахте по-рано, с прекрасната ви вечеря, до книгата, която четете… възможностите са безброй.

Споделете с #drinkbulgarianwine #bulgarianwine #останивкъщи #stayhome #staywine

Отдайте се на уюта на вашия дом, останете вкъщи.

Нашият Инстаграм профил е winetours.bg_

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *