fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Празник на младото вино в Харманли

Празник на младото вино в Харманли

Blog thumbnail

На 21 ноември (четвъртък) енотека „Сакар“ в гр. Харманли кани всички почитатели на виното да отпразнуват заедно новите млади вина от региона.

Обикновено към края на ноември (или по-точно в третия четвъртък на ноември) в България се заговаря по-често за младите вина от френския регион Божоле. Тази мода е присъща за много други страни. Историята на празника на младото френско вино – Beaujolais Nouveaux е много стара и основна заслуга за популярността на виното и празника имат лондончани.

В отговор на така очаквания празник на божолето, който се асоциира и с фразата „Le Beaujolais Nouveau est arrivé!“ (на френски: „Новото божоле пристигна!“), от Енотека Сакар решават да добавят и това, че „Младото сакарско вино пристига“ също.

„Младото сакарско вино пристига.“

Разбира се любовта към виното не може да се ограничава с една страна или един регион, но е добре да започва поне с родните такива.

Младо вино от Сакар

В четвъртък (21.11) от 11ч. до 18ч. всеки посетител на енотеката ще може да опита безплатно младите вина на 6 винарски изби (Шато Коларово, Винарна Братанов, Заара Естейт, Тера Тангра, Малката звезда и Вила Басаре). Ще има предимно червени вина, но и едно розе от Памид и бяло от Мускат. За храната ще се погрижи талантливия готвач Светлин, който ще приготви вкусно барбекю с домашно приготвена кълцана наденица с праз, сакарски кюфтета и свински ребра. За вечерта ще има и четиристепенно меню само с предварителна резервация.

Музика

Празникът няма как да е завършен без участието на добри музиканти. Двама изявени китаристи ще се погрижат сетивата ни да бъдат още по-пълни.

Красимир Йорданов е български бард, носител на наградата „ ПоКи” в Харманли през 1995г. Автор е на албумите „ Духът на дивия козел” и „Черен дракон”.

Жоро Пеев основава „Замунда банана бенд” преди четвърт век в Пловдив. Автор и изпълнител е на хитовете „Жега е”, „О’ густо майна”, „Банана в казана” и много други. Двамата са изнасяли съвместни концерти в България и Англия.

Доброто настроение е гарантирано!

За повече информация и резервации посетете фейсбук страницата на събитието или се обадете на тел. 088 888 7934

Адрес: Енотека Сакар, гр. Харманли, ул. Коста Андреев 3

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *