fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне

ПРОЛET НА ЛОЗЯTA: ВЕСЕЛИЕ БЕЗ ГРАНИЦИ – BИHEH ФECT ЮЖЕН CAKAP 4X4

За трета поредна година Wines of Sakar откриват фестивалния си календар, започвайки с пролетното издание на поредицата сезонни винени фестивали.

Южен Сакар е регион, в който многообразието царува, хармонията между културните различия обогатява, а винените фестивали сплотяват и ни позволяват да опознаем мултикултуризма на района.
В ПРОЛET НА ЛОЗЯTA в Южен Сакар границите ще са само териториални, възможностите за забавление безгранични, творческите изяви – извънмерни, а срещите с различните култури – необхватни.
За първи път ще гостуваме на Винарна Братанови, сред обширните им лозови масиви до с. Шишманово, заобиколени от дъбова горичка и планински възвишения в далечината. Там, където се раждат гроздата на избата, обезпокоявани единствено от хората, които се грижат за тях по един щадящ и уважителен начин, познат ни днес като БИО. Място, в което “уважение към природата” е единствената издигната бариера, която пази от външна неестествена намеса.
Очаква ви изобилие от сакарски вина от 9-те винарски изби, домакини на фестивала и пищност от традиционни ястия от българската, турската и гръцката кухня, приготвени от местни фермерски продукти от околните села.
В този пограничен край от векове мирно съжителстват българи, турци, роми, гърци и всеки оставя своя отпечтък върху местната култура. По време на фестивала ще се запознаете с представители на съседните села Шишманово и Българин, които ще покажат свои традиционни ястия и обичаи.
С респект към предаването на обичаите през поколенията, дрескодът на събитието ще е “ЕТНО”.
Гост-изпълнители ще са харманлиите Владислава и Тихомир Христозови, които, в синхрон с цялостната концепция, ще ни радват с на българска, турска, гръцка и ромска фолклорна и поп музика.
Възрастови граници също няма да има, а за най-малките и тези, с най-богато въображение ще има творчески и опознавателни задачки.
Българско дружество за защита на птиците ще организират орнитологична обиколка край лозето с наблюдение и разпознаване на птици, а на щанда им всеки любопитен ще може да се запознае с тяхната блага инициатива.
Специално за ученици от художествената гимназия в Казанлък, ще се проведе пленер на тема “вино и лозя”, а творбите им да бъдат продадени на търг с благотворителна цел на летния фестивал.
Пролетната кауза: част от приходите от продажби на билети ще бъде дарена на талантливо дете от Художествената гимназия в Казанлък.
Урок по лозарство за възрастни – ще се запознаем как се отглеждат лозя биологично и устойчиво, какви операции се извършват в момента в лозето и какво предстои.
Молим тези от Вас, които са на пост или вегетарианци, да го отбележат при заявка на билета.
Телефон за резервации на билети и повече информация:
0889611797 или на winesofsakar@gmail.com
Локация: лозовите масиви на Винарна Братанови до с. Шишманово – 41°59’02″N 25°54’36″E
Билети можете да си закупите тук.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Archives

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *