fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Пролет в Сакар

Пролет сред лозята – Винен фест Южен Сакар 4 х 4

Магията на Сакар има много лица, вкусове и аромати. Всеки сезон тук е вълшебна приказка, която с удоволствие ще ви разкажем в поредни събития през 2022 година, които ще се случат в земите на различни винарни в Сакар!
На 21.05.22, от 11 до 19 ч., ще винари и артисти от Сакар ще ви очакват на поляните срещу изба Коларово, за да изживеете заедно сакарската Пролет, която напълно заслужава главната си буква!
Цветовете ѝ са пъстри и прелестни, ритмите ѝ са живи и радостни, а вкусовете и ароматите ѝ… те са неописуеми. Трябва да ги опитате, а фестивалът ще ви даде безброй възможности за това.
 Винена магия:
На винения бар сакарските винарни Вила Басареа, Изба Коларово, Братанов, Иво Върбанов, Малката Звезда, Росалеа, Zaara Estate и Тера Тангра ще Ви омагьосат с местни си бели, розови и червени вина, представени лично от техните създатели. Ще можете да си купите и да отнесете у дома частичка САКАРСКА ПРОЛЕТ в бутилка от винения щанд.
 Местни вкусотии:
Вкусът на Сакар ще Ви примамва от щандовете за всякакви чудно вкусни благинки, създадени от местни производители: мед и тахан, сиренце и колбаси и какво ли още не. Ще има и цвърчащо барбекю, апетитни карталачета от Доситеево и безброй други вкусни изкушения, така че задължително елате гладни 
Ще дегустираме и безплатно традиционни баници.
‍‍‍ Атракции:
В зоната за пикник ще се насладите на САКАРСКАТА ПРОЛЕТ, хубавото вино и музиката сред чистата природа, докато децата се забавляват в детския кът с аниматор. Предвидете си подходящо пикник одеало.
 Щандовете на сакарските творци и занаятчии ще ни потопят в пъстрия свят на изделията си, а в работилниците за деца и възрастни ще се изработват най-различни и все вълшебни неща.
А всички, които бързат да изгорят калориите от твърде вкусната сакарска храна, могат да го направят в урока по народни танци.
 Ще слушаме на живо Гришо Георгиев и Доситеевските баби, а в „Часа на таланта“ микрофонът е за всеки, който иска да ни изпее или изсвири нещо.
Цена на куверта: 25 лв и включва:
✅винени дегустации на всички вина (дегустационни количества)
✅индивидуална брандирана чаша подарък
✅тематична дегустация на селекция от бели и розета “Ароматите на пролетта“, водена от енолог
✅Аниматор и детски кът
✅Музика
✅Дегустация на местни пролетни баници
Билети:
 Кувертът може да бъде закупен на място в деня на събитието или във винарските изби.
Билети на преференциална цена 20 лв ще се продават по време на Дефиле „Вино и Гурме“ в Стария град Пловдив (14-15.05)
За да бъде осигурен Вашия комфорт е желателно да направите своята резервация, която да потвърдите до 17.05.2022 на:
 0888 642 159 и 0887 714 586
 winesofsakar@gmail.com
Локация:
Изба Коларово, село Коларово (община Харманли)
 41.9687812,26.0208579,17

Archives

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *