fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

EnjoyWine 2017 показа потенциала на малките изби

EnjoyWine 2017 показа потенциала на малките изби

Blog thumbnail

Хубавото на градските винени форуми е, че те срещат винолюбителите с производители, които не винаги са достатъчно достъпни за нас. Но не заради висока цена, а заради лимитирано производство, което не може да задоволи големите вериги магазини. Но за щастие има такава група от ценители, които са готови да отделят време, емоция и търпение, за да научат и намерят продукти, изпълнени с повече съдържание и смисъл.

Първото EnjoyWine 2017

Първото издание на пролетния базар EnjoyWine 2017 показа, че има такъв потенциал сред 22-те изби изложители, главно малки семейни изби, и сред посетителите, които търсят вина с отличителен характер и стил.
Софийският ресторант „България“ събра стотици почитатели на виното, между които и много чужденци.

Участниците

Идеята, че създаването на едно вино е творчески процес, крайният резултат от който е уникален и различим продукт, се потвърди от качеството и презентацията на вината на всички представени изби – „Загрей“, „Вила Мелник“, „Вила Винифера“, „Трастена“, „Малката звезда“, „Присое“, „Марян“, „Братанови“, „Сала естейт“, „Рупел“, „Орбелус“, „Вила Юстина“, „Шато Копса“, „Орбелия“, „Карабунар“, „Драгомир“, „Старо Оряхово“, „Манастира“, „Боровица“, „Нисово“, „Виа Верде“. Сред изложителите имаше и един чуждестранен „гост“ в лицето на испанското вино Gik Live.

Акценти

„Щастливи сме, че нашият първи опит да покажем новото лице на българското вино се оказа толкова успешен. Това е доказателство, че потребителите имат нужда от подобен тип директен контакт с винопроизводителите. Виното е особен продукт, в него има много творчество и никой не може да изрази по-добре от самите автори емоцията, свързана с целия процес по създаването му.“, коментира Ева Димитрова, управител на „Джоди Трейд“ ООД – компанията, която развива винения проект EnjoyWine.

Повечето от избите, участващи във фестивала, имат възможност и да ви посрещнат и да ви разкажат още повече за себе си на място. Дерзайте!

Тази статия ви харесва?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени статии!
  • Aбонирайте за най-новите предложения и статии тук.

 

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *