fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Къде в Пловдив можем да дегустираме вино

Къде в Пловдив можем да дегустираме вино

Blog thumbnail ,

Къде в Пловдив можем да дегустираме вино

Град Пловдив е целогодишна туристическа дестинация и със своите добре съхранени исторически забележителности, богата културна и фестивална програма, спортни мероприятия и добри условия за MICE туризъм, се нарежда сред най-посещаваните градове в България. Доскоро възможностите за градски винени преживявания за туристи бяха ограничени, докато за пловдивчани вечерните винени срещи се увеличиха значително в последните години. Фестивалите, обаче, си останаха константни във времето : “Дефиле на младото вино”, “Вино и гурме” и “Plovdiv Urban Wine Fest ”.

Ресторантите с отлични винени листи с български вина не са толкова много, колкото би трябвало да са в туристически град, заобиколен от лозови масиви и с най-голяма концентрация на винарски изби в района.  А това не позволява и на туристите да опознаят българското вино, особено регионалното.

От 2023 вече Пловдив може да се похвали с добри винени барове и магазини, в които туристи и пловдивчани могат да дегустират регионални вина и от цяла България, да получат любопитна информация за тях и да си закупят качествени вина.

Ето къде в Пловдив можете да дегустирате вина:

Cork.Fork

Cork.Fork е винен бар и магазин, който отвори врати в края на 2023 г. Разположен е в центъра на града в 100 годишна сграда, като част от комплекс, обединяващ хотел и ресторант Атлас и детски център Atlas Kids. Барът предлага селекция от над 300 български вина, подредени по региони и с акцент за типичните за тези региони сортове, отделен стелаж само с местни сортове и обособено място за био и натурални вина. Няма как да не споменем, че първоначалната винената селекция на бара е наше дело, а тя не престава да се обогатява, благодарение на сомелиера Тони Танев. 

Истинско винено царство, представителна извадка на българското вино! Вината могат да бъдат консумирани както в бара, където кухнята е тип тапаси и фермерски деликатеси, така и в ресторант Атлас, където могат да се съчетаят с вкусни ястия. Сомелиерът в бара води дегустациите, а диспенсърът им за 8 бутилки позволява на посетителите както да дегустират вина от селекцията, така и да изберат подходящата чаша вино за своя обяд/вечеря в ресторанта.

Нашето предложение за винена дегустация:

Винена дегустация за двама в Cork.Fork

Cork.Fork е чудесно място за момински партита, като винените дегустации се обогатяват с дегустация на шоколад и подбрана музика, а за ергенските –  дегустация на крафт ракии. 

Ето и нашите предложения:

Вино, музика и шоколад - идеалното моминско парти в Пловдив
Дегустация на ракии: чудесна идея за ергенско парти
Berenice Winery & Lounge

Виненият салон на Berenice Winery & Lounge е ново място в Пловдив за срещи на винолюбители. Създават това уютно кътче в центъра на града, за да е на Ваше разположение за провеждане на дегустации, както и на частни събития, бизнес срещи, празници или просто за отмора на по чаша вино в обедната почивка.

Организираме нашите месечни тематични винени дегустации там и се получават чудесни срещи. Отскоро локацията отвори врати и за индивидуални туристи, които искат да опознаят вината от собствения им бранд Berenice. Винарската им изба се намира в с.Първенец, където са разположени и собствените им масиви и очакваме с нетърпение да отворят врати и за туристи. 

Нашето предложение:

ДЕГУСТАЦИЯ “ИСТОРИЯ И БЪДЕЩЕ” В BERENICE WINERY & LOUNGE за двама.
Trilogie Maison du Bon Vivant

Trilogie Maison du Bon Vivant e винен бар в колоритния квартал на Пловдив – Капана. Вече почти 2 години това винено местенце очарова с неповторима селекция вина собствен внос от Франция, Италия и Испания, с вкусни тапаси и свежи салати. Идеолози и създатели  са двама братя – Георги е посветен на подбора на вината, а Виктор се грижи менюто да е различно, сезонно и най-вече умело поднесено и вкусно. 

Trilogie Maison du Bon Vivant е място за регулярни винени дегустации, срещи на пловдивски винолюбители и гости на града, а специално за нас създадоха и предложение за винена дегустация дори за двама човека, които обичат да опитват нови вкусове, да се изненадват с непознати вина и продукти, да “пътуват” извън България с чаша вино в ръка. 

Нашето предложение:

ВИНЕНА ТРИЛОГИЯ В ПЛОВДИВ ЗА ДВАМА
InterVino

InterVino е винен магазин и дегустационна зала, създадени от хора с дълбок афинитет към хубавото вино, съвременна визия за напитката и желание за експерименти със сортове грозде и технологии. InterVino подават ръка на малки семейни винарски изби и включват вината им в портфолиото си, партнирайки им като техни дистрибутори. Селекцията е чудесна, мястото е уютно, а представянето на вината професионално.  

 Използването на системата за разливане CORAVIN им позволява да предлагат винени дегустации и за по-малки групи, поднесени с хляб от лимец и традиционни млечни деликатеси.

Нашето предложение: 

Дегустация в InterVino за двама

Не винаги имаме нужното  време да отделим цял ден, за да си подарим винено преживяване в някоя изба, а тези градски локации го правят достъпно дори и в делничен ден, след работа, споделено с приятели. Според нас всеки гост на града трябва да бъде приканван да се докосне до магията на качественото българско вино и да отнесе частица от него за спомен. 

Споделят своите впечатления в коментарите, ако сте посетили някое от тези места.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *