fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Дефиле „Вино и Гурме“

Дефиле „Вино и Гурме“

Blog thumbnail

Предстои четвъртото издание на Дефиле „Вино и гурме“ в Стария град на Пловдив. Идеята на фестивала е да съчетае вино, храна, история и култура в едно, осигурявайки на кулинари и винари дворните пространства на различни локации в старата част на града. Така гостите на Пловдив ще могат да преоткрият възрожденския дух чрез виното в съчетание с интересни кулинарни предложения.

  • Кога: 5-6 май, 12:00-19:00
  • Къде: Стария град на Пловдив, различни локации

Участници

Участват над 20 български изби и над 10 шеф готвачи. Във всяка локация на Дефилето ще има представители на винения и на ресторантьорския или кулинарен бранш. Повече за локациите и участниците може да видите тук: http://wineshowplovdiv.events/

Откриването

Откриването на пролетния сезон на виното ще се състои на 5 май от 12:00 ч. в сърцето на Стария град – в заведение „Конюшните“, съпроводено от богатата музикална програма на Духов оркестър – Пловдив.

Вход

Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка официална локация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат заедно с жетони. Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите, а жетоните са в пакети от:

  • 4 жетона – 2 лв.
  • 12 жетона – 6 лв.
  • Чаша с 8 жетона – 8 лв.

Програма

На 5 май от 16:00ч. може да тествате познанията си за винените сортове  в скрита дегустация с Антонина Портева на тема „Открий българските сортове“ в Бар Конюшните. А за приликите и разликите при производството на вино и ракия може да научите в презентацията „Грозде – От древността до днес“ в Ресторант „Щастливци под тепето“. Още за програмата през двата дни може да прочетете тук: http://wineshowplovdiv.events/

 Съвет

Бъдете с удобни обувки, тъй като калдъръмените улички на Стария град не са никак подходящи за високи токчета.

За предстоящите винени събития през май може да прочетете в статията: ВИНЕНИ СЪБИТИЯ ПРЕЗ МАЙ

Тази статия ви беше полезна?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени приключения!
  • Aбонирайте за най-новите предложения и статии тук.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *