fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
предстоящи винени събития

Какви винени събития предстоят през лятото

Какви винени събития предстоят през лятото

предстоящи винени събития

Планирате ли културен туризъм, къмпинг преживяване или море? Ето я и новината за вас. Всичко това може да комбинирате и с виното.

Предстоят няколко интересни събития от различен характер, но все въртящи се около виното. А то е любимо на всички. Сега обаче е време да свалим маските и да се насладим на истинската емоция на виното. Споделената.

Ето и кои винени събития предстоят:

Дефиле „Вино и Гурме“, гр. Пловдив, 27-28 юни, Стария Град

Моят град бързо се ориентира и за седмица-две успя да възобнови организацията по Дефиле „Вино и Гурме“, отложен още от април. По традиция фестивалът ще се проведе в Стария град на Пловдив, затова си запазете дълъг уикенд, защото атмосферата и обаянието на града ни едва ли ще ви оставят да си тръгнете лесно.

Винопроизводители от цяла България ще представят своите вина, а ресторантьори ще подберат най-подходящите ястия за тях на определени локации, които в повечето случаи са автентични възроженски къщи.

Освен на дефилето може да се отбиете и до новата винарна на ВИ Драгомир, която е само на няколко киломентра от града. Вечерите може да прекарате в малкото на брой, но качествени винени места в Пловдив: Vino Culture и Wine Time.

За повече информация: https://www.facebook.com/events/632046984190968/

July morning на хълма над лозята на Вила Мелник, 30.06 – 01.07

July morning над лозята на Вила Мелник си остава, разбира се на традиционната дата. Край винарната в с. Хърсово, Мелнишко ще могат да се разположат каравани, кемпери и палатки и посетителите заедно ще посрещнат първоюлското слънце с невероятна 360-градусова панорамна гледка към Беласица, Рупите, Огражден, Пирин и Славянка. Ще има пикник, скара, а винарната пълна с вино ще ви е на няколко крачки.

За повече информация: 0898 57 81 53 или на office@villamelnik.com, https://www.facebook.com/events/838546366633241/

Фестивал „Вино и Храна“, гр. Варна, 6-8 юли

Фестивалът се провежда в Moonlight Bar & Restaurant /бившите Кални бани/ на Крайбрежната алея. И тук ще има много разнообразно вино и вкусна храна, съчетани с невероятна гледка и полъха на морето.

Фестивалът се оргазнизира от Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите.

За повече информация: https://www.facebook.com/winefoodfestival.eu

WINE and Spirit FEST Burgas 2020, 24-16 юли

Бургазлии също си имат свой винен фестивал, който традиционно се провежда в Морската градина. Датите за Wine Fest Burgas остават непроменени от 24 до 26 Юли.

За повече информация: https://www.facebook.com/events/2509878935788045/

Балканския винен фестивал, София, НДК, 11-13 септември

В началото на юни трябваше да се проведе и второто издание на открито на Балканския винен фестивал. Виненото градче в сърцето на София ще се издигне пред НДК на 11 септември и ще позволи на гостите и жителите на столицата да се насладят на един “дълъг винен уикенд” до 13 септември. Повече за предстоящия Балкански винен конкурс може да прочетете тук.

За повече информация: https://www.facebook.com/events/2735603936521320/

В Инстаграм споделям видео дегустации, съчетания на вино и храна, както и винените места, които посещавам. Последвайте ме към следващото винено преживяване!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *