fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
винария 2022

ВИНАРИЯ 2022 се завръща с нова концепция и участници

ВИНАРИЯ 2022 се завръща с нова концепция и участници

винария 2022

От 9 март до 13 март 2022 г. в Международен панаир Пловдив ще се проведе  29-то издание на ВИНАРИЯ.

ВИНАРИЯ 2022 се организира отново под егидата на Министерството на земеделието и със съдействието на Националната лозаро-винарска  камара (НЛВК). Изложението се завръща с обновена концепция и участници.

За първи път в изложението се включва Асоциацията на производителите и износителите на вино в Азербайджан. Тя обединява винарни, които развиват и промотират национално производство, традиционни и модерни технологии във винената индустрия. Азерските компании ще бъдат представени в Палата №11 на панаирния град. Там са разположени експозициите и винарски изби от Италия, Португалия, Словакия и Словения, както и вносители на вина от Германия, Австрия и Франция. От България ще има изложители от всички винени региони, утвърдени винарски изби, както и нови, които ще се представят за пръв път на изложението.   Всички изложители ще се състезават в конкурса „Изборът на потребителя“.

ВИНАРИЯ 2022 ще покаже бъдещето на винарската индустрия с новите сортове грозде, методи и инвентар за преработка, системи за контрол на качеството. Всички тези иновации ще бъдат експонирани в технологичната зона, която по традиция привлича специалисти от винения бранш. Собствениците на малки изби могат да се запознаят с подходящи за мащабите на тяхното производство нови технологии и машини. Експозицията ще включва повече от 50 технологични решения и производствени иновации в сектора.

„Градът на виното и деликатесите“ е зоната, в която ще могат да се дегустират разнообразни вина и храни, а изложителите ще имат възможността да организират дегустации, презентации и демонстрации.  

Празникът на виното ще започне с традиционното Дионисиево шествие, което Международен панаир Пловдив организира на 5 март 2022 година с маршрут от пл. „Римски стадион“ до пл. „Стефан Стамболов“. 

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *