fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
фестривал на розето Казанлък

Време е за розе в Казанлък!

Време е за розе в Казанлък!

фестривал на розето Казанлък

Наситения на винени събития месец май е към края си, но юни започва отново обещаващо за всички, които обичаме виното, пътешествията и красивите кътчета на България. Някои винолюбители имат вече традиционна дестинация за този период от годината, тъй като предстои осмото поредно издание на ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2018.

  • Кога: 1,2 и 3 юни 2018 г.
  • Къде: гр. Казанлък в залите и градина на НЧ”Искра”

Позитивното мото на фестивала – „DRINK PINK@THINK PINK    R-evolution!” напълно съответства на атмосферата, която цари в града в града по това време. Има много вино, рози, туристи, съпътстващи събития и празници.

Според създателите на фестивала Розе-Еволюцията е способността да мислиш и създаваш красота, да се раздаваш и да имаш, а истината за доброто вино е тази, което ни прави по-добри.

Фестивалът на виното Розе е под патронажа на Кмета на град Казанлък като официално събитие от 115-годишния Празник на Розата и се провежда с медийното партньорство на БНТ и инициативата-„Купувам българско”.

Националният Конкурс за Розе ”Златен киликс”

По врена на фестивала ще съдат обявени и най-добрите розови вина, излъчи от дегустационната комисия на ROSE WINE EXPO KAZANLAK. Специален гост в нея тази година ще бъде световноизвестният винен експерт Mr. Darrel Joseph-Wine Journalist / Judge / Masterclass Presenter;Central, Eastern and Southeastern Europe.

Изложители

Над 55 български винарски изби, производители на био продукти. Освен традиционния акцент върху розовите вина, на изложението ще откриете и най-модерните винени иновации с натурално розово масло или плодови доминанти.

Наред с утвърдените имена на големите производители ще откриете малките семейни изби с дебютните им вина.

В Гурме зоната гостуват световноизвестните швейцарски шоколади Chocolat Stella Bernrain,автентично българско краве, овче и козе сирене“Ралица МИЛК“, DiVino гурме издания, пчелни елексири ,уникалните сирена с български трюфели на Шеф Радичев и кафе от световноизвестната италианска къща”L’ ANTICO”.

Културният афиш на Фестивала в Казанлък тази година включва майсторски класове за професионалисти и любители.

Тази статия ви харесва?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени приключения!
  • Aбонирайте за най-новите предложения и статии тук.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *