fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Как да се подготвим за Divino.Taste

Как да се подготвим за Divino.Taste

Blog thumbnail

Предстои ни един наистина интензивен и вълнуващ уикенд. 3 дни, в които ще се изправим пред над 70 изби от цяла България и повече от 400 вина.

Как да изберем това, което най-много си заслужава да опитаме и как да организираме времето си, което на Дивино обикновено никога не стига.

Ето няколко съвета от опита ми през последните години на Divino:

 • Задължително посетете предварително страницата на събитието.

  Организаторите тази година са улеснили подбора ни на вина, които да опитаме. Както и на самото изложение, така и в сайта, избите са подредени по региони като под всяка изба излиза списък с вината, които ще бъдат представени на изложението. Само с няколко клика ще може да набележите вината, които ви интересуват. Например, ако търсите сорт Руен, може да видите коя изба в Долината на Струма го предлага и да не губите време на самото изложение. Линк към списъка с изби на DiVino.Taste

 • Намерете кои изби предлагат любимия ви сорт.

  Може да се окаже трудоемка задача да селектирате всички, особено ако любимият ви сорт е Совиньон Блан или Мерло, но усилието си заслужава. Направете си списък с избите и опитайте любимия си сорт последователно. Ако преминавате от изба на изба, опитвайки всички вина наред, едва ли ще може да си направите правилни изводи, а и сполучливи покупки накрая. Миналата година опитах това с Мелник 55, който по предварителните ми проучвания се оказа най-добре представения местен български сорт.

Запомнете: По-добре е да опитате по-малко вина, но по-качествено.

И в този ред на мисли,

 • Поставете си реалистични цели.

  Ако тръгвате с мисълта, че сте способни да изберете вината за винената си листа или лична колекция за един ден, то по-добре се примирете с провала отсега или с посредствеността на резултата. 

 • Не забравяйте да споделите намерението си да посетите Дивино с приятели.

  Все пак най-хубавата страна на виното е споделянето. Запалете и други с каузата „българско вино“, особено тези, които наскоро са ви се хвалили как са опитали вино със син или зелен цвят. Покажете им истинският вкус на виното. А ако намерите любими вина на изложението, не го крийте, социалните мрежи са жадни за нови вина. 

 • Обърнете внимание на малките изби.

  Някои от тях ще намерите много трудно извън рамките на изложението. Отношението ни към точно тези винари променя облика на винените ни региони и спомага за тяхното развитие. Те са чарът и есенцията на всеки винен тур. Как да ги познаете? Не са във всеки магазин и нон-стоп и не са проекти за престиж и разнообразие. Но точно те носят промяната. Бъдете част от нея.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *