fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Стопанство Мусачево – нова локация за дегустации край София

Стопанство Мусачево – нова локация за дегустации край София

Blog thumbnail

Отправяме се към Елин Пелин или по-точно към с. Мусачево и „100панство Мусачево“. Там се очертава да открием най-новата локация за дегустации и най-близката (по наши знания) до София.

sdr

Софийското поле и планинските региони са единствените зони на картата на България, които не са подходящи за винопроизводство, но ето че на около 15-20 км от София се появява малка винарска изба. През 2015г. се ражда идеята за производство на вина от малки партиди с гарантиран произход от Тракийската низина, Асеновград и Лесичово. Гроздето идва от тези места, а производството и бутилирането през 2016 г. се извършва във винарска изба, с която си партнират. От 2017г. има изградена мини винарна в с. Мусачево и вече вината се правят там. Сортовете, които се използват са Небиоло, Мерло, Каберне Фран, Каберне Совиньон и Сан Джовезе, Шардоне. Технологът на избата е Марияна Илчева.

Началото

Собствениците на „100панство Мусачево“ вече над 20 год. се занимават с производството на месо и месни изделия с гарантиран български произход от сертифицирани производители. Придържат се към български породи. Продуктите се продават чрез собствена марка верига магазини с марката “ Майстори Месари“ в София.

В с. Мусачево се намира ресторанта на стопанството, където може да опитате различни местни изделия, както и други продукти от региона. Наскоро завършва и реновирането на втория етаж, предназначено за дегустации на собствените вина.

musachevo

musachevo (4)

musachevo (1)
Ресторанта

Стопанство Мусачево има амбициите да развива винен туризъм и да посреща туристи за дегустации на вино и местни деликатеси. Скоро ще бъдат обявени и дегустационните пакети и предложения на стопанството.

musachevo-vina

Наблизо в с. Равно поле се намира Св. София голф клуб и СПА, с което може да съчетаете пътуването си до Мусачево. Близостта до автомагистрала Тракия също прави стопанството интересна и удобна отбивка, ако сте се отправили към дълъг винен тур към Тракийската низина или както в нашия случай, ако тръгвате от Пловдив към Видинско.

Тази статия ви харесва?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени статии!
  • Aбонирайте за най-новите предложения и статии тук.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *