fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Моминско парти във винарска изба

Моминско парти във винарска изба

Blog thumbnail

Предстои ли ви да организирате моминско парти? И ако последните такива са ви отегчили или просто са ви оставили главоболие на следващия ден, ето нещо различно – Тематична дегустация на вино!

Локацията

Къде може да проведете моминско парти с дегустация на вино? Една от възможностите е да посетите близка изба, ако сте решили да празнувате цял ден, или направо цял уикенд. На винената ни карта може да намерите подходящи локации и да проверите дали имат дегустационни зали, подходящи за целта. Освен дегустацията ще получите и базови познания за дегустацията на вино, за винопроизводството и въобще всякаква информация за виното, която ви хрумне да попитате. Ако предпочитате да сте в града, изберете добър винен бар, който ще се погрижи за подбора на виното, но не е сигурно, че ще имате винен специалист наоколо само на ваше разположение, както при дегустацията в изба.

dav

Виното

При посещението на винарна избрът ви ще бъде сведен до вината на конкретният производител, докато във винен бар или регинална енотека ще имате по-голям избор. Но и в двата случая събитието може да бъде обогатяващо не само на емоции, но и на знания. С какво може да изненадате дамите на моминското парти? Организирайте игра, в която на сляпо да се дегустират вина от региона на младоженеца или булката и виното с най-много точки да определи кой ще командва в бъдещото семейство. Чупенето на питата на сватбата може и да не е много сигурно.

parti-momisnko

Анонимност

Уверете се, че това което ще се случи по време на моминското парти, ще остане само между присъстващите. В знак на този обет, може тематично да подберете винени имена за всеки участник. Никой не трябва да знае какво е направила Совиньон Бланка или Тамянка, а за Мерлота да не говорим.

Храната

За фини дами, които ще трябва да облекат скоро рокли по мярка не подхождат големи трапези. А и виното е звездата на вечерта (разбира се след булката) и не бива да го засенчваме. Изискани хапки, умело съчетани с всяко вино са добро решение, което може да заявите предварително от избрания обект, като отново може да включите идеята за региона на младоженците. Дегустацията на 5-6 вина не бива да взима всичките ви сили за вечерта, защото тя отново може да бъде тематична, ако избевете винарна с хотелска част.  Виното освен наслада е все пак и алкохол, така че бъдете и добре хидратирани, не само за да избегнете главоболие на другия ден, но и за да бъдете по-пълноценни за дегустацията.

Декорацията

Декорацията е важен елемент от празненството. Разбира се, не е нужно да е толкова пищна като на предстоящата сватба, но ще достави радост и спомени както за всеки присъстващ, така и за булката, която ще има очаквания. Виненият мотив е добре да се запази. Може да се ползват бутилки и коркови тапи, както живи цветя и панделки в цвета на сватбата. Ето някои реализирани от нас идеи.

 

dav

 

dav

Ако имате нужда от помощ при организацията на Винено моминско парти може да ни пишете тук.

 

Тази статия ви харесва?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени приключения!
  • Абонирайте се за най-новите предложения и статии тук.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *