fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

5 кино звезди във виното

5 кино звезди във виното

Blog thumbnail
Антонио Бандерас

Пленителят на женските сърца, прави своите първи стъпки в лозаро-винарския бизнес след като придобива половината от акциите на винарна „Anta“, която произвежда вино в  региона Ribera del Duero. По настоящем Бандерас е съсобственик заедно със семейство Ортега като за име е избрано „Anta Banderas Bodegas“. Винарната е разположена в околностите на градовете Villalba de Duero и Nava de Roa (Централна Испания) и е основана от Теодоро Ортега през 1999г. с първоначална инвестиция от 30 милиона евро. Към момента тя има капацитет да произвежда около 5 млн. бутилки, които се продават на всякъде в Испания и Европа, а също така се изнасят за Америка и Азия. Собствените масиви на винарната са 265 хектара, от които се произвеждат четири вида червени вина и едно розе. Испанският артист, който е родом от Малага, споделя в интервю, че е избрал именно винарна в северна Испания за своята инвестиция, понеже района Ribera del Duero е известен със своите качествени вина, а винопроизводителите там успяват да внасят и романтика при производството на виното си, което е най-важното за него.

kino i vino 5

Снимка: http://www.antabanderas.com/

Дан Акройд

Комикът познат ни от филма „Ловци на духове“ има силно изразен афинитет към пътуването. Буквално той е бил навсякъде по земното кълбо и независимо кой континент е избрал да кръстосва на всяка цена се стреми да отдели време и за обиколки из местните винарни, разговаряйки с технолози и винопроизводители. Така той съумява да направи селекция на някои от най-хубавите вина за всеки регион, който е посетил. Това след време го вдъхновява да обедини усилията на различни технолози при създаването на традиционни вина, представящи най-доброто от всеки тероар и носейки дадената културна идентичност.

kino i vino 4Снимка: http://www.diamondestates.ca/site/dan-aykroyd-niagara-wine

Дрю Баримор

Животът на актрисата може да изглежда бляскав, но в действителност тя има изключително трудно детство. Родена е в звездно семейство, като нейният баща е известният актьор Джон Баримор и от малка тя влиза в полезрението на обективите, започвайки да се снима във филми и реклами още на девет години. Но с това не закъсняват и проблемите й. След развода на родителите си тя развива зависимости към алкохол и наркотици и дори тийнейджър влиза в клиника за лечение. Но това далеч не й е попречило да развие по-късно свой собствен винен бранд като през 2013 стартира със своя серия „Barrymore Wines” избирайки да си партнира с изба Carmel Road при производството на Пино Гри, като тази година на пазара вече може да се очаква и Пино Ноара. Амбицията й е в бъдеще да се занимава все по-дейно с винения бизнес, понеже това се е превърнало в едно от нейните любими занимания.

kino i vino 7Снимка: http://www.barrymorewines.com/

Франсис Форд Копола

Именитият режисьор, баща на „Кръстникът“, има зад гърба си спечелени 5 награди Оскар, както и авторитетът на един от най-добрите режисьори. Но освен зад камерата той е успял да се наложи и като успешен бизнесмен и винопроизводител, основавайки собствена винарна, която включва и различни атракциони. Винарната се намира в Geyserville (Sonoma County, Северна Америка, Калифорния) на площ от около 1600 акра, но освен шато в холивудски стил, в него има още ресторант, басейн и музей на киното, в който са изложени и 5-те му оскара, както и оригинален декор от неговите филми, включително и бюрото на Дон Вито Корлеоне от филма „Кръстникът“.

kino i vino 6Снимка: https://www.francisfordcoppolawinery.com/

Жерар Депардийо

за него е всеизвестно, че е страстен почитател на виното, добрата храна и красивите жени. В действителност той е във винения бранш още от далечната 1979, когато закупува масиви в апелацията Nuit-St-Georges (Северна Бургундия,  район Кот де Нюи), а 10 години по-късно става собственик на винарната „Chateau de Tignè“, която датира от 13-ти век, намираща се в малък град със същото име, разположен между градовете Angers и Saumur (Долината на Лоара, район Анжу). Сегашният технолог на винарната е Philippe Polleau, който работи в тясно сътрудничество с актьора, като вината биват одобрявани лично от Депардийо преди да бъдат реализирани на пазара.

Тази статия ви харесва?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени статии!
  • Абонирайте се за най-новите предложения и статии тук.

 

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *