fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

DiVino.Taste 2016 поставя акцент върху регионалния характер на вината

DiVino.Taste 2016 поставя акцент върху регионалния характер на вината

Blog thumbnail

В програмата на 6-ото издание на Divino.Taste 2016 заслужено място е отредено на местните сортове и регионалното изражение на вината от България. Обичани и отричани, местните ни сортове редовно пораждат дискусия сред българското винено общество.

Майсторкси класове

По време на излоението ще имаме възможност да превключим за малко на режим “incognito” и да се абстрахираме от всичко, което знаем и сме чували на местно ниво. Това ще стане с помощта на един чужденец, който отдавна ги наблюдава и ги изучава – британеца Робърт Смит (CWW). Виненият консултант и автор на редица книги и издания ще води майсторски клас с дегустация посветен на местните сортове.

От първото си издание преди пет години досега DiVino.Taste винаги е обръщал заслужено внимание на регионалния, тероарен характер на българските вина. До скоро това представляваше екзотично понятие, но все повече производители започват пресъздават чрез вината си типичните характеристики на даденото място. Сакар е прелестен малък район, който се свързва с едни от най-качествените червени вина в страната. Този майсторски клас, воден от преподавателя на WSET у нас Димитър Николов, предлага една различна гледна точка, а именно към белите вина на региона и техния подчертан потенциал за отлежаване.

Кога и къде?

Най-големият форум на българското вино се провежда от 18 до 20 ноември 2016 г. в зала 3 на НДК, София.

Пълната програма тук.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *