fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

DiVino.Taste – Време е за българското вино!

DiVino.Taste – Време е за българското вино!

Blog thumbnail

Предстои най-мащабният форум на българското вино! За девета поредна година DiVino.Taste превръща София във винена столица на България в рамките на 3 дни. Началото е този петък 22 ноември в 17 часа в Интер Експо Център.

И тази година изложението е с рекордна бройка участници – 85 винопроизводители!

През трите дни на големия винен празник посетителите ще имат избор да дегустират сред над 550 качествени и интересни български вина! Всеки винолюбител или професионалист е изправен пред предизвикателството да опитам максимално и да намери най-доброто за своето небце или според своите цели.

Както писахме и преди, важна е подготовката. Вижте как да се подготвите за дегустациите в тази статия.

Новостите за DiVino.Taste 2019

Дигитална дегустационен бележник

И тази година DiVino.Taste предлага много новости. Всички вина, които избите представят и предлагат за дегустация на изложението, са включени в специално приложение за смартфони: DiVino (за Android) и DiVino App (за iPhone). Приложението ще бъде активно от първия ден на DiVino.Taste, 22 ноември. Новият app ще замести дегустационната книжка, която досега служеше за справочник на вината.

За пръв път 9-то издание на DiVino.Taste ще заеме две големи зали – 5 и 6, на Интер Експо Център София.

Зала 5 е посветена изцяло на българските изби и техните вина. Това е мястото, където въоръжени с подходяща чаша имаме възможност да се ориентираме в огромното предлагане на нашия пазар. Със сигурност ще открием вина, които не сме опитвали и производители, за които не сме чували.

Избите, които дебютират тази година на DiVino.Taste са цели 13!

Good Mood зона

Така наречената Good Mood зона в зала 6, ще предлага удобства за разговори и почивка, вкусна храна, кафе специалитети и вода, специално подбрани деликатеси, зехтини, занаятчийски, био и натурални продукти, винени и кулинарни аксесоари и съдове, книги и списания на кулинарна и винена тематика и още и още….

Вината, които са ви впечатлили по време на дегустациите, може да намерите в магазина на събитието, изграден от Casavino.

За пръв път за професионалистите в бранша ще има и бизнес изложители с необходими на винарството продукти и услуги, предлагащи нови хоризонти за партньорство.

Fine Wine Corner – за търсачите на българското

На DiVino.Taste 2019 е обособено специално дегустационно пространство – Fine Wine Corner – посветено на българските местни сортове. Ще бъдат представени 25 подбрани вина – всички те от местни сортове грозде за страната ни: мавруд, рубин, мелник, димят, тамянка, мискет, гергана…

Новостите не спират до тук!

За пръв път в първия ден на DiVino.Taste 2019 ще се проведе и Национална конференция Българското вино в ХХI век. Конференцията е на 22 ноември, петък, от 10:00 до 17:00 часа в зала Витоша на Интер Експо Център.

Подробна информация може да намерите на taste.bg

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *