fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Дионисиево шествие възвестява началото на ВИНАРИЯ 2024

Дионисиево шествие възвестява началото на ВИНАРИЯ 2024

Blog thumbnail ,

Дионисиево шествие ще пренесе жителите и гостите на Пловдив в атмосферата на предстоящата Международна изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ 2024.

Гайдари от ансамбъл „Еподай“, кукери от селата Отец Паисиево и Войнягово, както и състав от пловдивския фолклорен ансамбъл „Тракия“ ще дефилират през централната пешеходна улица на град Пловдив, „Александър Батенберг“, в събота, 17 февруари 2024 г. Всички желаещи са добре дошли да се включат в празника, който ще започне в 11:30 ч. от градинката до Римския стадион.


Атрактивната трупа ще мине по Главната улица и ще стигне до площад „Стефан Стамболов“, където ще зарадва публиката със специална програма. Там ще бъде разположена и 50-литрова бъчва с вино на изба „Ямантиеви“, осигурена за почерпка на пловдивчани и гости на града.


Дионисиевото шествие се организира няколко дни преди старта на ВИНАРИЯ като символично възвестява началото на престижното изложение в Международен панаир Пловдив. ВИНАРИЯ 2024 ще се проведе между 20 и 24 февруари и заедно с иновации за индустрията ще покаже колекции от вина и високоалкохолни напитки на компании от цели осем държави.


Ценителите и дегустаторите ще се радват на богато винено разнообразие – продукти на световно признати бутикови изби, гроздови еликсири от Дунавската равнина, изтънчени вина от Тракийската низина,  елегантни тероарни и класически линии с вкус на мавруд, каберне, мерло и други. Бяло, червено и розе на семейни винарни и утвърдени големи производители от различните региони на България ще илюстрира винената карта на страната ни.


Виносъздателите ще презентират авангардни серии с дъх на плодове  наред с традиционните гроздови вкусове, като за първи път плодовите вина и напитките на винена основа са отделени в самостоятелна категория в международните дегустации, които излъчват носителите на „Златен ритон“ от ВИНАРИЯ. Експертното международно жури ще оценява над 150 проби в конкурса тази година, който се организира от Международен панаир Пловдив, Съюза на енолозите и Университета по хранителни технологии.


Плодовият аромат ще може да се открие и при спиртните напитки, които ще бъдат експонирани на ВИНАРИЯ 2024. Посетителите ще имат възможността да опитат и бира от известни пивоварни по време на изложението.


В 31-вото издание на ВИНАРИЯ има и силно международно участие. Посетители и
търговци ще намерят експозициите на квалитетни изби от Франция, Италия, Молдова, Гърция, Турция, Сърбия и Румъния.


Градът на виното и деликатесите е сред най-атрактивните зони за посетителите, където освен подбраните колекции вина и спиртни напитки, те ще могат да да се насладят и на изискани специалитети от изложбите ФУДТЕХ и ВКУСОВЕТЕ НА ИТАЛИЯ.

Сподели с приятели!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *