fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

CHRISTMAS SOMMELIER MARKET 2019 показва енотечните вина на България

CHRISTMAS SOMMELIER MARKET 2019 показва енотечните вина на България

Blog thumbnail

Първият по рода си винен маркет в България CHRISTMAS SOMMELIER MARKET 2019 ще представи много от редките български вина от стари реколти.

Остават броени дни до премиерата на Christmas Sommelier Market 2019, който се провежда на 7 декември от 12 до 20 часа в Централния Военен Клуб в София.

Събитието има за цел да покаже български вина от стари реколти и топ вина, специално подбрани сред вносителите. Организаторите от Sommelier.BG са включили само 30 изложителя, сред най-добрите в България.  

„Винената сцена в България е богата на добри винени изложения, но в препълнените зали трудно се оценяват достойнствата на енотечните и отлежали вина, затова те и не се показват. Чрез Christmas Sommelier Market искаме да дадем възможност на любители и ценители на виното да се докоснат, дегустират и оценят подобаващо точно тези редки вина“, казва управителят на Sommelier.BG Георги Михов.

Ако ви вълнуват въпроси като: Колко могат да отлежават българските вина? Как се променят вината когато отлежават? Какво е вертикална селекция на 3, 4 или 5 реколти?, то Christmas Sommelier Market ще даде възможност на своите посетители сами да намерят отговор.

Какво ще намерите на първото изложение?

  • вертикални селекции на енотечни вина;
  • вина от стари реколти, налични само в избите на винарните и вносителите;
  • вина, които не се търгуват масово в търговските мрежи. 

Каберне Совиньон и Мерло от 1999 година, 6 литрова бутилка Мерло, Каберне Совиьнон и Рубин от 2012 година, Мавруд Резерва от 2009 година, пенливо вино от 2006 година, червенo вино от 2012 година с 97 точки от Wine Advocate, са само някои от вината, които правят събитието уникално за България.

Коледни подаръци

Тук е и мястото да споменем, че ако търсите изключителен винен подарък, то вероятността да го намерите на Christmas Sommelier Market е голяма. А за колекционерите това събитие, ще спести доста време, събирайти и предлагаики за дегустация толкова редки вина от България на едно място.  

Билети

Билети и подробна информация за първия по рода си винен маркет можете да откриете на Christmas Sommelier Market .

Повече за Sommelier.BG

Създадена през 2018 година от известния сомелиер Георги Михов, Sommelier.BG печели доверието на винопроизводители и потребителите на българско вино със своя професионален и независим винен рейтинг.  Чрез уебсайта и мобилното приложение читателите на Sommelier.BG имат достъп до богата база данни с дегустационни бележки и рейтинги на български вина, интервюта, новини и винени анализи.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *