fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Балканският международен винен фестивал 2020 отново в сърцето на София

Балканският международен винен фестивал 2020 отново в сърцето на София

Blog thumbnail

Деветото издание на Балканския международен винен конкурс (The Balkans International Wine Competition, BIWCF) ще се проведе между 9 и 11 септември в Белград, а традиционният фестивал на открито ще събере софиянци и гости на столицата ни между 17 и 19 септември в пространството пред НДК. Така жителите и гостите на столицата ще получат възможност да отбележат празника на София със специална наздравица.

Въпреки наложилите се промени на датите и динамичната обстановка, интересът към конкурса е голям и ще можем да опитаме много нови производители и тази година на фестивала.

 “Балканският винен конкурс и фестивал е не просто състезание и шоу, а кауза, зад която се обединяват всички, свързани с виното – производители, търговци, критици и ентусиасти. За нас е изключително важно той да бъде не просто професионално събитие, а повод и причина европейската публика да опознава и опитва нови и нови вина от нашия регион. Макар и изпълена с предизвикателства, 2020 е годината, в която BIWCF ще бъде още по-бляскав и успешен от първоначално предвиденото благодарение на нашите партньори.” казва Галина Нифору, директор на BIWCF.

Виненото градче, което през 2019 г. спечели сърцата на всички любители на виното, отново ще се издигне на открито пред НДК специално за празника на София – 17 септември – и ще приема посетители до 19 септември. Така софиянци ще могат да отбележат празника и да изпратят лятото със специален дълъг винен уикенд и неповторими изживявания с музика, изкуство и разбира се – най-добрите вина от България и Балканите.

Специален акцент тази година ще са националните павилиони, където изби от различни балкански държави ще могат да представят своите вина на публиката. Вината медалисти от Конкурса също ще могат да бъдат опитани от посетителите, докато се наслаждават на джаз на живо от Северна Македония, България и други балкански дестинации. Кът за отмора и релакс пък ще позволи  на гостите на Фестивала да се насладят на най-интересното от street кухнята, да споделят с близки и приятели няколко незабравими вечери и да опитат най-качественото вино от целия Балкански полуостров.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *