fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Близо 1000 вина на десетия Балкански международен винен фестивал в София през юни

Близо 1000 вина на десетия Балкански международен винен фестивал в София през юни

Blog thumbnail

Десетото юбилейно издание на Балканския международен винен фестивал (The Balkans International Wine Competition and Festival, BIWCF) ще предложи на своите посетители близо 1000 вина от България, Гърция, Северна Македония, Словения, Турция, Албания, Румъния и Сърбия.

Виненото събитие ще се проведе под открито небе в специално създаденото “Винено градче” пред НДК от 17 до 19 юни.

Едно от най-интересните места  е Златната шатра с наградените вина от проведения по-рано през юни в Скопие 10-и Балкански международен винен конкурс. Препоръчваме ви за не пропускате да се отбиете там, защото ще дегустирате не само изключително качествени вина, но и такива от по-малко познати сортове на нашия пазар.

Церемонията по награждаване „Балкански винени оскари 2021“ – на откритата сцена във Виненото градче ще се води от директорът на BIWCF Галина Нифору и сръбският съдия Игор Лукович. Гостите на място ще бъдат първите, които ще научат кои са носителите на Трофеите в различните категории, на голямата награда – Гранд Трофея, както и на отличието “Най-добра изба на Балканите”.

За музикалния фон в първия откриващ ден на Фестивала (17 юни, четвъртък) ще се погрижи саксофонистът Майк Сакс, а посетителите ще могат да опитат деликатеси от различни национални кухни. В останалите дни ще можете да чуете балканска етник музика в изпълнение на Brass Band Vivo Montana и оперна програма благодарение на Фондация Евро Атлантик Арт, чиято мисия е подпомагането на деца и младежи в неравностойно положение, както и на такива със специални образователни потребности, които са с изявен талант в сферата на изкуствата.

Вижте пълната програма за Фестивала.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *