Може би си мислите, че ликьорите не подхождат на летния сезон. Да, но в съчетание със сладолед в късните вече по-прохладни часове на деня, се получава много добра комбинация и завършек на лятната вечеря.
Ванилов сладолед с карамелен сироп, орехи и черен шоколад в съчетания с ореховия ликьор на Едоардо Миролио.
В този ликьор откриваме нотки на тъмен шоколад, орехови ядки, тофи и карамел, които присъстват и като съставки в десерта. Високият алкохол пък добре контрастира на студения десерт, а ненатрапчивото присъствие на ваниловия сладолед отстъпва място на другите силни съставки и ги балансира.
Ореховия ликьор се произвежда по старинна семейна италианска рецепта на фамилия Миролио. Напитка е на базата на зелени орехчета, винен дестилат и вино.