fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
винарска изба рупел

Винено приключение за всеки – винарска изба Рупел

Винено приключение за всеки – винарска изба Рупел

винарска изба рупел

Винено приключение за всеки- винарска изба Рупел

Представете си, че имате удоволствието и отговорната задача да изберете вино за романтична среща, за среща с приятели, за фирменото Ви събитие, за подарък или просто за вечерята. Вероятността да изберете едно и също вино за тези цели е малка. Едни ще искате да впечатлите, други да изненадате с избора си, трети ще предизвикате с нещо ново, а някои просто ще искате да поглезите. Изборът от вина е толкова голям, колко е голям броят на сцените в живота ни, в които виното може и трябва да присъства.

Освен като напитка, която да бъде поднесена на някое събитие, виното има и друго свойство – да привлича хора и домът му да бъде домакин на такива събития, а разнообразието, което предлага не се различава от многообразието от мероприятия, на които може да бъде сервирано.

А кой е домът на виното и какво по-специално може да предложи той? Предлагаме да му отидем на гости и да проверим, а избраната ни дестинация е винарска изба Рупел.

Да започнем с РОМАНТИКАТА

винарска изба рупел
Беседка сред лозята
винарска изба рупел
Открити пространства за събития в Шатото сред лозята

Представете си слънчев и топъл пролетен ден в най-разпознаваемия винарски регион Долината на Струма. Раззеленени лозови масиви Ви заобикалят, докато се разхождате по пътя, а червени рози в началото на редовете придават колорит на пейзажа. В далечината се белеят все още заснежените върхове на планините Пирин, Славянка, Беласица и Огражден, а в края на пътя цветната палитра е запълнена от благоуханна лавандула. Лека отбивка за почивка на малка дървена беседка сред лозята, а по-романтичните мъже могат да я разпознаят като точното място за специални и запомнящи се предложения.

Пътят, който тръгва от винарската изба и минава през красивите лозовите масиви с беседка, води до мястото, в което всеки може да дегустира вината на Рупел – Шатото сред лозята. Но тъй като сме още на пролетна романтична вълна, зажаднели за свеж въздух, природа и доза усамотение, маса за двама Ви приканва за дегустация и винен пикник в озеленения му двор, с изглед към лозята и естествена сянка от кедри, брези и асми.

рупел
Винен велотур
винарска изба рупел
Винен велотур

Като един от най-топлите райони в страната, преживяванията на открито са препоръчителни през пролетта и есента. Именно тези сезони предлагат и най-впечатляващите картини, които могат да бъдат споделени както с любим човек, така и с приятели, а защо не и с колеги. Преди да се впуснете във винена дегустация Ви очаква велотур сред лозови масиви, поляни с цветя и билки, характерни за региона, а пътят е облагороден и маркиран от собствените на Рупел.  

В раницата на гърба ви носите подкрепяща закуска и вода, а бинокълът ви предоставя близка среща с различни птици. Пътят води до голяма сграда с формата на дъбова бъчва, която подсказва, че там се намира друга винарска изба, с чиито вина също можете да се запознаете. Пътят на връщане не е дълъг и уморителен, но със сигурност ще направи винената Ви почивка с дегустация в Рупел още по-пълноценна.

И тъй като виното не е съвместимо с шофирането, може да ви бъде осигурен транспорт от хотела, в който сте отседнали.

ФИРМЕНО МЕРОПРИЯТИЕ

Районът е привлекателно място за корпоративни събития поради наличието на много хотели, исторически забележителности и реноме на топ винена дестинация. Но какво би било събитие в този топъл винен южен край, без посещение на винарска изба. В това сезонност няма! В най-горещите и най-студените дни Шатото осигурява желания комфорт в залата си с капацитет 60 места, а зеленият двор предоставя безброй възможности в прохладната пролет и есен – от дегустации, до винени вечери, арт събития или просто неофициално парти на открито.

ТИЙМБИЛДИНГ

рупел
Винен тур в избата
рупел
Малка презентационна зала

Ако комбинираме описаното дотук, би се получило прекрасен малък тиймбилдинг, при който 8 местен бус взима екипа от хотела, а колелата, раниците и гид са на разположение в изба Рупел. След велотура сред лозя, билки и интересни птици ги очаква винен обяд сред лозята, а малката семинарна зала на хълма е идеално вдъхноваващо местенце за обсъждане на фирмени стратегии.

ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ

Стратегическата локация на изба РУПЕЛ, само на 2 км от границата с южната ни съседка Гърция, е удобна спирка за всички пътуващи туристи, решили да се разнообразят сред красива природа и с чаша вино от уникални за района сортове грозде като Сандански мискет, Тамянка и Мелник 55. Намиращият се наблизо античен град на македонските царе Хераклея Синтика е грандиозно историческо откритие, привличащо вниманието на хиляди посетители. 

Местността Рупите, Роженски манастир, Мелнишките пирамиди, чудодейната сила в храма на Преподобна Стойна в село Златолист, минералните води и лечебният въздух в района на Сандански са предпочитана туристическа дестинация.

А поводите  да посетите Рупел са описани по-горе. Като туристическа агенция, ще подходим колегиално и ще посочим причините туроператорите да включат Рупел в своите маршрути: лесен достъп и паркинг, професионално отношение към партньори и лесна и бърза комуникация, възможности за дегустации, обяди и тематични вечери, качествени вина, красив пейзаж.

винарска изба рупел
Шатото сред лозята
рупел
рупел

ВИНАТА

Във виното е истината, когато говорим за винен туризъм. Без качествени вина няма качествен винен туризъм. Бяхме си запазили едно Верментино 2020 настрани, което наскоро ни очарова с развитието си. Ако го откриете някъде, не се чудете. Ние лично чакаме новата реколта, защото запасите ни са изчерпани. За някои от вината на РУПЕЛ вече писахме в статиите Рупел – избата, в която виното е преживяване и Пролетно-лятна винена отбивка до винарска изба Рупел , а сега ще споменем за бранд, който претърпява своето възраждане – TENDENZ. 

Това всъщност е серията, с която РУПЕЛ за първи път се явяват на винения пазар под слогана „Една нова тенденция …“ , чиято идея за винено производство се е обединила около съчетаването на местните и чуждите сортове. Така технологът Спиро Стоянов умело комбинира сортовете в бутилка и получава като резултат запомнящи се вина с неустоим вкус, подчертани плодови аромати и тероарни особености. Вината с марка TENDENZ са от реколти с подбрано качествено грозде от собствените масиви на винарната, а купажите са отлично балансирани и комплексни.

винарска изба рупел

Винарска изба Рупел не спира да експериментира и инвестира в нови подобрения и разработки, едно от които е внедреното технологично оборудване от най-висок клас за производство на бели вина и розета, чиито резултат ще видим в новите реколти на серия Rusalii 2021, във вината от новата серия TENDENZ, а също очакваме и изненади в бариковата серия Gramatik с местни и чуждестранни сортове.

Свържете се с нас, за да организираме Вашето винено приключение във винарна Рупел!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *