fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

По калдъръмите в Стария град с чаша вино в ръка

По калдъръмите в Стария град с чаша вино в ръка

Blog thumbnail

По калдъръмените улички, пазещи атмосферата на отминали епохи, под магичното небе на Стария град в Пловдив, ще откриете седемнадесет възрожденски къщи, които гостоприемно ще отворят врати за деветото издание на „Дефиле вино и гурме“. Фестивалът ще се проведе през втория уикенд на месец май и за първи път в три дни – 12, 13 и 14 май.

Участниците са 65, сред които най-добрите производители на вина и вкусни храни ще Ви очакват за една прекрасна дегустационна среща в следните обекти на територията на Стария град в Пловдив: Ресторант „Граждански клуб“ ; Галерия „Енчо Пиронков” ; Резиденция „Тракарт“; Къща „Бирдас“; Къща „Клианти“ /нова локация за фестивала/; Аптека „Хипократ“; Експозиция „Георги Божилов – Слона”; Галерия „Златю Бояджиев”; Етнографски музей; Балабанова къща; Къща „Георгиади”; Къща „Недкович“; Къща „Иван Черноземски“;  „Данчовата къща“ /нова локация за фестивала/; Ресторант „Алафрангите“; Къща „Верен Стамболян“ /нова локация за фестивала/ и Хотел Бел Вил. За Ваше улеснение, може да използвате дигиталната фестивалана карта в която ще откриете всички локации и участниците в тях.

По време на „Дефиле вино и гурме“ ще може да опитате над 250 вида първокласни български вина в комбинация с гурме вкусове.

Като допълнение, организаторите подготвят пъстра съпътстваща програма, която започва на 12 май в 12:30 ч. от пл. „Стефан Стамболов“ /пред Община Пловдив/. Пъстро дефиле с участието на фолклорен ансамбъл Тракия и девическа хорова формация „Евмолпея“ ще Ви поведат към началото на Стария град. На ул. „Съборна“ 2-4 до бариерата ще бъде открит фестивал „Дефиле вино и гурме“ 2023. Дегустациите по дни и часове ще са:

На 12 май – от 13 до 19 ч.

На 13 май – от 11 до 19 ч.

На 14 май – от 11 до 18 ч.

Всеки уважаващ себе си винолюбител знае, но за новите приятели на „Дефиле вино и гурме“ ще подчертаем, че билет за фестивала няма. Но има нещо много по-интересно и открояващо се. Това са дегустационните жетони  с които се осъществява дегустацията на вино по време на „Дефиле вино и гурме“. Те ще се продават пред всяка една фестивална локация. На информационните щандове може да закупите още стъклени, брандирани чаши за професионална дегустация, кожен държач „Свободни ръце“ за нея, сувенири и др. Жетоните са брандирани с името на фестивала и може да ги ползвате във всички локации и на щандовете на всички винопроизводители.

1 жетон е = на 1 винена дегустация.

За най-нетърпеливите и верни винолюбители дегустационен комплект/билет може да бъде закупен и предварително чрез платформата на Grabo.bg

Само си представете как се разхождате из малките улички на Стария град в Пловдив с чаша вино в ръка, потапяйки се в магично усещане на спокойствие и безвремие. По време на „Дефиле вино и гурме“ ще забравите за грижите и задачите от забързаното ежедневие, ще остане време само за Вас и за среща с близки приятели, за вдигане на наздравици. 

Организаторите съветват да побързате с резервацията на нощувки в града. Интересът към фестивала е голям и хотелите вече са запълнени на 70%. Ето списък с препоръчани места: Семеен хотел HillHouse, Хотел Алафрангите, ХОТЕЛ БЕЛ ВИЛ, Бест Уест Премиер Хотел, Гранд Хотел Пловдив, Хотел Дафи, Комплекс „Дияна“, Хотел Его, Хотел-ресторант „Империал“ , Хотел DoubleTree by Hilton Plovdiv Center , Семеен хотел „Вила Флавия“ , Хотел Интелкооп Пловдив , Хотел „Лайпциг“ Пловдив , Landmark Creek Hotel Plovdiv, Новиз Хотел, Хотел Одеон, Хотел Пълдин КООП , Хотел Реал , Xотел SPS. Резервирайте сега.

Ако сте вино и гурме любител, ако обичате спокойните разходки с приятели из вдъхновяващи места, непременно планирайте посещение за „Дефиле вино и гурме“ на 12, 13 и 14 май в Стария град на Пловдив. Очакваме Ви!

„Дефиле вино и гурме“ 2023 се организира от Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив в сътрудничество с общински институт „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив. Провежда се под патронажа на Министерство на туризма и с подкрепата на Министерството на земеделието. Фестивалът се финансира от „Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2023 г.“

Спонсори: Бултрако Моторс АД, Техно акташ АД и Актуал индъстрис ООД.

Партньори и приятели: „Михалково“ АД, Коли под наем от Top Rent A Car, „Енко Пластикс” ЕООД,  ETNHost, Лед на кубчета „Ледена епоха”, Регионален Исторически музей – Пловдив, Регионален Етнографски музей – Пловдив,  Сдружение „Бизнесът за Пловдив”, Девическа хорова формация „Евмолпея”, Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р А.Златаров“ и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника – Пловдив.

Медийни партньори: Катра ФМ, БНР – Пловдив, Plovdiv24.BG, Дарик радио, Вестник „Марица“, Пловдив Онлайн, Bgtourism.bg, СОЛ „Комюникейшънс“, Супер маркети „ЛЕКСИ”, Wine Tour Maker, Winetours.bg, Лицата на града, How2Plovdiv.

Подробности на:

facebook: wineandgourmetfestival

Instagram: wine_and_gourmet_festival

wineshowplovdiv.events

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *