fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
участниците в обучителните лекции във Винен Дегустационен Център Велико Търново

Винени Болярски Дестинации – Обучението е водещо

Винени Болярски Дестинации – Обучението е водещо

участниците в обучителните лекции във Винен Дегустационен Център Велико Търново

Сдружение „Национална винарска асоциация“ реализира Проект „Винени болярски дестинации“ с цел утвърждаване на Велико Търново като винена туристическа дестинация. Проектът е осъществен с подкрепата и съфинансирането на Община Велико Търново.

Вярвайки, че обучението е водещо за създаване на необходимите кадри за бизнеса, а от там и за развитието на туристическия бранш, от създаването си до сега, Винен дегустационен център – гр. Велико Търново си партнира с Професионална гимназия по туризъм “Д-р Васил Берон“.

По Проект „Винени болярски дестинации“ се проведоха обучителни лекции, като учениците бяха запознати с винените региони в България, традиционните български винени сортове и използваните във винопроизводството енологични практики. Учениците се включиха в
практическа дискусия за разпознаване на ароматите във вината, както и в дискусия за това как да се комбинира виното с подходящата храна.

Учениците бяха поканени да се включат в „Дни на отворените врати“, за да придобият още практически знания, един участник остана на професионална практика във Винен дегустационен център, а друг беше подпомогнат в тазгодишното Националното състезание по професии,
проведено в гр. Албена.

Професионалното обучение във Винен дегустационен център, даде възможност на учениците да задълбочат знанията си по сомелиерство и да отговорят на задълбочаващата се нужда от кадри в специализирани туристически обекти: винарски изби, магазини за вино, хотели, ресторанти и други.

Разработените обучителни модули, в областта на сомелиерството и винения туризъм, ще се доразвият и с тях ще бъдат запознати всички желаещи ученици от региона през следващата учебна година.

По време на обучителните лекции

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *