fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Поредният банкет или винен мастърклас – кое избирате за вашия екип?

Поредният банкет или винен мастърклас – кое избирате за вашия екип?

Blog thumbnail ,

Всички сме чували хубавата българска поговорка “Сговорна дружина планина повдига!” и тези от нас, които имат щастието да работят в екип, знаят колко вярно е това. Но както с всичко останало около нас, и екипът има нужда от поддръжка и обгрижване. Един хубав тиймбилдинг, освен заслужена награда за екипа и шанс за по-добра стиковка, може да създаде спомени за цял живот, но и да отключи нови хоризонти за участниците в него. Банкетите са вече отживелица. Време е за нови приключения с чаша в ръка.

Виното показва един от многото си плюсове – то може да бъде вплетено във всяка тема, всеки екип и всяка професия. Бидейки богато на история и традиция, виното може да разкаже много и едновременно да намери централно място в съвремието и ежедневието.

Ето и 5 причини да изберете виното като фокус на вашето събитие:

  1. Подходящо през всеки един сезон – За винените дестинации се сещаме най-вече по време на активната кампания през есента. Тогава там наистина кипи усърдна работа, но една винарска изба е активна целогодишно и дейностите там не спират. Това я прави и лесно адаптивна към събития през всеки един сезон и с лекота могат да се организират тематични дегустации, игри  с развлекателен, образователен и състезателен характер, които да ангажират както физическата, така и умствената активност на екипа. Кой например не би искал да създаде собствен купаж вино?
  1. От едни професионалисти към други – Екипът на една винарска изба е страхотен пример за сплотеност и добра стикованост. В една иначе обикновенна бутилка вино е вкаран труда на хора с разнородни задачи, но  обща цел. Тази работна етика може да отключи в участниците мотивация и желание да приложат видяните на лозето и между съдовете практики, в собствения си работен процес.
  1. Да сменим обстановката – Работата в офис, в предприятие, в забързания град, а дори и от вкъщи неизменно води до рутина. Рано или късно всеки има нужда да разчупи атмосферата. Хубавото на повечето винарски изби е, че се намират на места заобиколени от живописни гледки и прекрасна природа. Достатъчно отдалечени от ежедневието ни, но и достъпни с автомобил. За да презаредим батериите и да погледнем с нови очи и идеи на задачите си, е добре да сменяме обстановката и да черпим енергия от заобикалящата ни природа. Разходките, леки преходи и велотурове из винените региони също могат да бъдат съчетани с винени приключения. Чашата хубаво вино в ръка предразполага да се отпуснем и да оставим атмосферата да ни вдъхнови.
  1. Опознайте се – Един от големите плюсове на тиймбилдинг събитията е, че дават възможност да прекараш време с колегите извън работните рамки. Виното носи магията да ни връща назад в спомените ни чрез аромати, които свързваме с минали случки и вкусове, опитани някога преди. Споделяйки тези истории помежду, хората показват други свои страни, смеят се заедно и намират общи черти.
  1. Виното е зад всеки ъгъл – Виното е толкова гъвкаво, че освен целогодишно, то е и навсякъде. На места в България можете да обиколите няколко изби в рамките на един ден и да организирате наситени винени изживявания за целия екип, като например в района на Сакар. На други места пък можете да получите пълно уединение с виното и да усетите магията на селския живот. Ако пък вие не можете да отидете до виното, то виното ще дойде при вас – винени дегустации и обучения могат да бъдат организирани след работно време в офиса или в избран градски винен бар. А присъствието на винена дегустация на български вина по време на семинари придава добавена стойност на събитието, говори за възприемането на виното от организатора не само като алкохолна напитка, но и като културен продукт. Виното е винаги готово да е част от вашето събитие.

Виното е обучително, предразполагащо, сплотяващо и носещо щастиеТиймбилдинг с винен фокус със сигурност ще остави трайни спомени в присъстващите, без значение в какъв формат се състои. Ако се изкушавате от това различно предложение, ние от екипа на Winetours.bg ще Ви помогнем да организирате винено преживяване за вашия клиент, партньор или екип!

Сподели с приятели!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *