fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Занаятчийска винена кутия „Hand Made“

Занаятчийска винена кутия „Hand Made“

Blog thumbnail

„Занаятчийска винена кутия“

В деня на труда, решихме  да ви преложим втората ни подред специална винена кутия, с която да отдадем признание на труда, експериментаторския дух и ентусиазма на трима технолози от Винарна „Загрей“. Трите вина от занаятчийската серия „Hand made“ са израз на една нова насока във винопроизводството у нас – работа с местни сортове и търсене на нов израз на техния характер.

За тези от вас, които са пропуснали първата ни винена кутия за месец Април, ето малко информация за идеята.

За новото предложение на winetours.bg : „Винена кутия на месеца“.

Тя съдържа вина от малки изби и/или лимитирани серии на средни производители, с регионален характер. За да ви предоставим най-доброто, всяко вино е предварително дегустирано от мен –  Гергана Тодорова (WSET Level 3). Освен това с тази инициатива целим да подпомогнем малките производители на вино в България, както и да ви дадем идеи за нови винени пътешествия. И тъй като знаем, че виненият туризъм ви е страст, към всяка кутия ще получавате отстъпки за посещения в избите от селекцията или за предстоящи винени събития, организирани от тях (или нас).

Още може да прочетете тук: „Винена кутия на месеца“

За въпроси: 0887 55 24 08, info@winetours.bg

Какво съдържа „Занаятчийска винена кутия“:

  • Ркацители 2017, Hand Made – 1 бр. (лимитирана серия от 137 бутилки)
  • Розе Акация 2017, Мавруд, Hand Made – 1 бр. (лимитирана серия от 557 бутилки)
  • Мавруд-клон 1, – 1 бр. (лимитирана серия от 180 бутилки)
  • Ръчно изработена дървена кутия
  • Ваучер за 50 % отстъпка за Дегустация във Винарна „Загрей“

Цена: 59 лв.

Доставката се извършва до офис на Еконт и е за сметка на получателя. Цена на доставка за една кутия: 6,88лв.

ВАЖНО: За доставки преди Гергьовден, краен срок за поръчка: 03.05.2018г. до 12:00ч.

IMG_5611

Повече за вината от селекцията:

Ркацители 2017, Hand Made, бутилирано количество 137 бутилки

Алк. 13%

Произведено от слабо познатия сорт Ркацители. Гроздето е брано ръчно, селективно и при оптимална зрялост, в средата на септември. Гроздовият сок е настойван 4-5 дни с твърдите части, след което е отделя за ферментация. Тя е проведена за 22 дни при температура 14-15°С. Виното е филтрувано след избистряне. Характеризира се с ниска киселинност, интензивен вкус на зряло грозде, събрало богатството на  слънчевите лъчи.

Енолог: Татяна Стефанова

Розе Акация 2017, Hand Made , бутилирано количество 557 бутилки

Алк. 12,5%

произведено от грозде Мавруд по метода на директното източване: гроздето се смачква, престоява с ципите максимум 2 часа, след което сокът се източва и ферментира по бялата технология без твърди части и при температура 14-16 градуса. Втората половина на ферментацията протича в акациеви бъчви: нови и на второ зареждане. След ферментация виното отлежава върху фините утайки в бъчвите за около 2 месеца при ежедневно разбъркване за максимална екстракция на структура и обем в тялото.

Енолог: Татяна Стефанова, Димитър Иванов

Мавруд-клон 1, бутилирано количество 180 бутилки

Алк. 12,5%

Клон 1 и клон 2 са двата най-популярни клона на Мавруда. Клон 1 има дребна чепка, по-рехав грозд и по-ситни зърна. Гроздето е брано на 24-ти септември, със захарност 24% и в отлично санитарно състояние. Бъчвата, в която съзрява е нова, 100 литра.

Гроздето е брано на ръка, в касетки, при оптимална зрялост. Винификация – кратка предферментативна студена мацерация, алкохолна ферментация при 22-24°С и задържане след ферментацията 10 дни с дрождените утайки. Млечно-кисела ферментация е проведена в бъчвите, последвана от 3-месечно съзряване в същите бъчви от българси дъб.

Енолог: Татяна Стефанова

IMG_5609

За поръчки пишете ни на info@winetours.bg

Ако искате да се абонирате за нашия бюлетин и да научавате първи за новата ни Винена кутия всеки месец, може да се запишете чрез формата по-долу.

Коментари
Иван Кузманов
Отговори

Много хубава идея! Ще следя с интерес. Успех!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *