fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

ERP.BG създаде система за управление на винарски изби

ERP.BG създаде система за управление на винарски изби

Blog thumbnail

Българската компания за разработка на бизнес софтуер ERP.BG представи ново решение за управление на винарски изби и производители на спиртни напитки. То е изцяло облачно и е базирано на вече разработената от компанията ERP система. Разполага с уеб интерфейс, оптимизирано е за работа през мобилни устройства, с интегрирани механики от социалните мрежи и е готово за международните пазари. Новата система за управление на винарни обхваща всички аспекти от производството, маркетирането, продажбите на вино и спиртни напитки, както и съвместимостта със строгите регулации в този сегмент.

 

Винарството е един сектор с множество особености и специфични изисквания, както по отношение на производствения процес, така и на регулациите. През последните години екипът ни натрупа сериозен опит в този сегмент и резултатът е пълноценно решение за управление на винарски изби и производители на твърд алкохол. То е напълно съвместимо с регулацията в областта на акцизите и останалите изисквания на държавните институции в бранша, скалируемо е и включва множество приложения и функционалности, специално създадени за производството и търговията с алкохол“ – споделя Иван Аржентински, управляващ съдружник на ERP.BG.

 

Също така системата е изцяло локализирана за англоезичния пазар. Тя може лесно да се внедри в чуждестранни фирми, вземайки предвид специфичните регулации и пазарни различия. Тя вече работи в няколко български винарни и предстои внедряването й в други компании у нас и в чужбина.

Регулации

Секторът на виното и спиртните напитки е обект на строги регулации и новото решение за управление на винарни покрива всички изисквания на държавните институции в тази област. Документацията се оптимизира, а отчетността пред регулаторните органи напълно се автоматизира, включително с портал, от който представители на Агенция “Митници” могат да достъпват законово – изискуемите справки за дейността.

Вграденият модул Акциз позволява на екипа да следи стриктно операциите по производство и дистрибуция на алкохол и да ги документира в съответствие с действащите закони и стандарти. Функциите включват също дефиниране на данъчни складове и акцизни продукти, организиране на кодове, предназначения и операции с акцизни стоки, извършване на операции с бандероли и менажиране на бандеролни партиди, както и автоматизация на изготвянето на акцизни декларации. Освен че системата отговаря на всички регулации, тя значително намалява времето на служителите, прекарано в административни операции.

Производство

Системата за управление на винарни на ERP.BG обхваща всички аспекти от производството на алкохолни напитки, включително планирането на материалните запаси (MRP) и на капацитета на ресурсите (CRP), производствените технологии и рецепти със съставки и операции, отчети за консумация, работно време и готовата продукция и др. Чрез софтуера ръководителите на винарски изби могат също да наблюдават натоварването на ресурсите и да оптимизират използването им, както и да структурират технологични маршрути. Системата управлява също материалите за производство на спирт и алкохол, дестилацията на спиртни напитки, процеса по бутилиране и бандеролиране, както и преработка и бракуване на спиртни продукти.

Управление на асортимента и инвентара

Новото решение включва пълноценно управление на инвентар и складове с множество продукти и категории както и  управление на наличностите и движенията на продукти по фирми и складове, включително по партиди и серийни номера. Добавени са също функции за конвертиране на размерности на алкохолни продукти, дефиниране и контрол на алкохолни параметри – алкохолен градус, температура, плътност и др., проследяване на себестойност при заприхождаване, трансфер и изписване на продукти, както и нейното коригиране с разходи, които стават ясни след края на отчетния период (електроенергия и др.). Управлението на асортимента е интегрирано с модул Счетоводство, което позволява автоматично осчетоводяване на приходи и разходи в резултат от складовите операции

Продажби и дистрибуция

Системата на ERP.BG включва пълен набор от функционалности за дистрибуция на алкохолни и спиртни продукти, внос и износ, управление на магазини за алкохол, доставки на едро за кетъринг, организиране на събития с консумация на алкохол, ателиета за дегустация и продажба на алкохолни напитки, продукти за готварски приложения и др. Вграденият модул Мърчандайз оптимизира управлението на екипите, както и на продуктите по щандовете на магазините, тяхното оптимално представяне, подреждане, организирането на промоциите и всички останали аспекти, свързани с присъствието в точките на продажба.

 

Вграден B2B портал

Решението разполага с B2B портал, който оптимизира отношенията с клиентите, информира ги за непокрити задължения, показва им платените фактури и им позволява сами да създават нови поръчки. Клиентският център разполага с вграден чат и механики от социалните мрежи, които улесняват комуникацията с клиентите, запазвайки историята на разговорите.

Business Intelligence (Бизнес анализи)

Ръководителите на винарски изби разполагат с богати възможности за анализиране и мониторинг на бизнеса, включително изчерпателни отчети за цялостните резултати, анализ на историческите данни, както и тези в реално време, проследяване на ключови показатели за успех, както и редица опции за откриване и елиминиране на причините за забавяния в операциите по производство, презареждане на склада, продажби и доставки.

Решението за винарни им дава и мощни инструменти за идентифициране модела на поведение на клиентите, както и промени в него и съответно гъвкавост да отговорят на динамично променящите се нужди на пазара. То позволява също да се извършва оценка на продуктивността на производствени и търговски отдели, складове и доставчици, както и да се оценяват рентабилността на операциите и доходите от клиентите.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *