fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Форумът DiVino.Taste 2023 расте заедно с качеството на българското вино

Форумът DiVino.Taste 2023 расте заедно с качеството на българското вино

Blog thumbnail

Форумът DiVino.Taste 2023 расте заедно с качеството на българското вино

DiVino.Taste 2023 ще се проведе за 12-и път тази година – от 1 до 3 декември в зала 1 на Интер Експо Център София.

За тези, които не знаят, DiVino.Taste е изложение на българските винопроизводители с дегустация на качествените български вина, което се провежда всяка година обикновено през ноември. DiVino.Taste е най-успешният формат за популяризиране в България и по света на качественото българско вино и винопроизводство. Защо?

При безкомпромисно равни условия за всички винени изложители – малки, средни и големи, изложението събира под един покрив най-добрите български вина – нови и от актуални реколти. Включват се значима част от българските винарски изби – както дебютанти, така и утвърдени традиционни изложители. При това самите собственици и/или винари застават зад щанда, за да предложат и представят продуктите си и да разкажат историите на създаването им.

Така DiVino.Taste 2023 е подходящо и интересно събитие както като професионална платформа за непосредствен контакт между българските производители и ресторантьори, търговци, дистрибутори, сомелиери, журналисти, така и като своеобразна актуална витрина на българското вино за всички ценители или винолюбители – начинаещи и напреднали. Едно място за срещи, запознанства и градивни дискусии между колеги, приятели, съмишленици – споделящи уважение и интерес към света на виното.

       

Заедно с качеството и разнообразието на българското вино расте и DiVino.Taste. Тази година, в 12-ото издание, участващите винопроизводители са рекорден брой – повече от 90. А вината, които те ще предложат за дегустация, са над 600!

Акцентът в предстоящото издание е върху винените региони – една дискусионна тема, която вълнува винената общност. Защото за виното произходът има огромно значение! Освен че по традиция изложителите са разпределени в залата по региони, майсторските класове от паралелната програма също са основно свързани с темата.

По-долу може да видите и цялата програма на майсторските класове, семинари и презентации на DiVino.Taste 2023.

Ценен традиционен партньор на DiVino.Taste са CASAVINO – благодарение на техния магазин може да закупите вината, които сте си харесали и набелязали! А в нашата платформа можете да откриете винените дегустации и предложенията за винен туризъм на винарските изби в България.
А сред морето от производители и вина ще може да се ориентирате чрез удобното мобилно приложение DiVino.Taste 2023, което ще заработи малко преди събитието.

И отново по традиция ще може да се насладите на прекрасното кафе DABOV, на вкусната храна от JOBO, както и на интересни продукти в деликатесната зона.

Спонсори на DiVino.Taste 2023 са Mastercard и Acqua Panna & San Pellegrino, а партньори – Екопартнерс, JTI, bioMérieux, Samsung.

Програма на майсторските класове и семинари на DiVino.Taste 2023
За по-подробна информация моля последвайте линковете.

1 декември, петък

17:15 – 19:30 МАЙСТОРСКИ КЛАС За българските винени региони интимно – лектор: Марин Атанасов
 
2 декември, събота

10:00 – 12:00 СЕМИНАР Насърчаване на винения туризъм от избата в цялата страна – Казус: Каталуния – лектори: Естер Гарсия и Бегоня Фернандес
12:15 – 14:15 ПРЕЗЕНТАЦИЯ-ДЕГУСТАЦИЯ Енотечни вина от трезора: 10 години Вила Мелник – водещ: Милица Зикатанова (вход с покани)
14:30 – 16:30 ПРЕЗЕНТАЦИЯ Управление на риска в качеството на виното и мониторинг за бретаномицес със системата VERIFLOW® – водещи Дейвид Смарт и Дейвид Пиератони, bioMérieux  (вход свободен с предварителни резервации, очаквайте скоро възможности за записване)
16:45 – 18:45 МАЙСТОРСКИ КЛАС Виньо верде: Белите съкровища на Португалия – лектор: Луиш Сердейра

3 декември, неделя

10:00 – 12:00 СЕМИНАР  Дигитален маркетинг и вино: Как да продаваме по-успешно – лектор: Вяра Стефчева
12:15 – 14:15 МАЙСТОРСКИ КЛАС Райнхесен: Произходът има значение – лектор: Николета Дикова
14:30 – 16:30 МАЙСТОРСКИ КЛАС Натурално вино – що е то?  лектор: Елизабет Портева
16:45 – 18:45 МАЙСТОРСКИ КЛАС Великите червени тероари на Италия – лектор: Андреа Макиа
Потърсете билети за майсторските класове тук.

Местата са ограничени. Билетът за майсторски клас или семинар дава и право на достъп до основната зала през трите дни на изложението!

Заповядайте на DiVino.Taste 2023! Опознайте българските винени региони!

ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР СОФИЯ, зала 1

Работно време на изложението DiVino.Taste 2023

1 декември, петък, от 14:00 до 16:00 – само за професионалисти и медии
от 16:00 до 21:00 – за всички посетители

2 декември, събота, от 11:00 до 20:00 – за всички посетители

3 декември, неделя, от 11:00 до 19:00 – за всички посетители

Изберете билети за изложението!

 

 


Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *