fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

DISCOVER VINO – Една дегустация – стотици винени открития

DISCOVER VINO – Една дегустация – стотици винени открития

Blog thumbnail

Предстои Discover.Vino 2024 – изложението на стотици вина от целия свят, представени в България! Датите са 17 и 18 май, петък и събота, а мястото – Sofia Event Center в Парадайс мол.

След успешното завръщане на голямото изложение-дегустация на вносни вина през миналата 2023 година, се очаква предстоящото издание да надгради събитието, за да се превърне в още по-богат и интересен празник на виното и културата, която то носи.

Discover.Vino 2024  ще предложи едно околосветско винено пътешествие с дегустации на стотици вина от 6 континента (всички без Антарктида) – от всички ценови категории, всички типове и стилове. Представят се както продукти от легендарни зони и знакови производители, така и вина на по-малко познати и много интересни региони.

Акцентите в предстоящото издание са върху вината от САЩ, представени от USDA (Департаментът по земеделие на САЩ) и Италия, представена от ICE (Италианската търговска агенция) и от десетки компании, които внасят вината на най-големия производител в света!

Освен щандове с вина разпределени по зони: Италия, Франция, Иберия, Нов свят, Немскоговорящи страни, Балкани и Източна Европа, в предстоящото издание ще разполагате и с няколко тематични бара – Sauvignon Bar, Rose Bar, Balkan Wine Bar и Off-Wine Бар. Последният ще представи бързо нарастващия сегмент на без- и нискоалкохолните вина, заедно с коктейлите на винена основа и т.нар. ready-to-drink напитки. Очаква ни едно пъстро, ароматно и оживено събитие! Ползите и новите познания са гарантирани – както за професионалисти, така и за любознателни винолюбители.

Всички любители на виното, както и ресторантьори, сомелиери, бармани, баери, търговци и други винени професионалисти могат да опитат и опознаят без ограничения нови брандове и реколти, които ги интересуват. Изложението е чудесна възможност за общуване и пряк контакт между вносителите или самите производители, част от които пристигат у нас специално за събитието, и посетителите – както крайни клиенти, така и работещи с вино професионалисти.

Discover.Vino 2024 е мястото, където чрез дегустации, разговори и участие в майсторските класове може да надградите и задълбочите знанията си за световното вино, докато му се наслаждавате в компанията на съмишленици.

На събитието ще има и зона с подбрани деликатеси, кафе и десерти,  интересна съпътстваща програма, която скоро ще бъде представена. Тази година посетителите ще се наслаждят на елегантния комфорт на Sofia Event Center в Парадайс мол, с обширна тераса и вълнуваща гледка към Витоша.

 

Discover.VINO 2024 – една дегустация, стотици винени открития!

 

Кога: 17 и 18 май 2024, петък, 16:00 – 21:00 и събота, 12:00 – 21:00 часа
Къде: SEC (Sofia Event Center), Парадайс център

За билети и повече информация: discover.divino.bg

Сподели с приятели!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *