fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Стария град на Пловдив ще посреща гостоприемно приятели на виното

Стария град на Пловдив ще посреща гостоприемно приятели на виното

Blog thumbnail

За поредна година в Пловдив ще се празнува новата реколта вино. Традиционно през ноември улиците на Стария град се изпълват с винолюбители и винопроизводители по време на фестивал „Дефиле на младото вино“. Резервирайте датите 13, 14 и 15 ноември в своя календар  и се подгответе за един културно-винен уикенд в града под тепетата.

Възрожденските къщи в Стария град на Пловдив ще отворят гостоприемно врати за срещи с приятели,  дегустация на български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления. 

Причините да посетим фестивала са много. Уникалната локация на събитието привлича всяка година все повече винолюбители. Организаторите подготвят богата програма, съпътстваща фестивала в „Дни на младото вино“, които ще се проведат в седмицата преди „Дефилето“- от 9 до 15 ноември, а колоритно шествие, фолклорни изяви и игри ще забавляват участниците и посетителите по време на събитието.

Програма „Дни на младото вино“

9.11.2020, 18:00 – Представяне на „Международен ден на Мавруда“ част от „Дни на младото вино-2020“ – Културен център Тракарт

10.11.2020, 18:00 – „Тракийската низина – винени преживявания и културен туризъм“ – Кафене Пейка

11.11.2020, 18:00 – „Как да дегустираме вино“ блиц курс, част от „Дни на младото вино – 2020“ – Wine time 73•83

12.11.2020, 18:00 – Проект „DIONYSOS“ – – Developing Identity ON Yield, SOil and Site – Хотел „Пълдин кооп“

13.11.2020, 13:00 – „Дионисиево шествие“ – пл. Стефан Стамболов пред Община Пловдив

Образователната кауза

С посещението си във фестивала ще подкрепим бъдещите кадри във винопроизводството и туризма. За поредна година организаторите продължават своята кауза в подкрепа на ученици и студенти от професионалните училища и университети, като предоставят стипендии сформирани от приходите на фестивала.

Откриване

Откриването на фестивала е на 13 ноември (петък). По традиция  от площада пред Община Пловдив в 13:00 ч. „Дионисиево шествие“ и ансамбъл „Тракия“ ще поведат всички посетители към началото на Стария град, където в 14:00 ч. Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на винарската изба – златен медалист от предходното издание. „С наздравица“ ще дадем официалния старт на фестивала и винените дегустации, които ще продължават и през трите дни:

  • 13 ноември – от 14:00 до 18:00 ч.
  • 14 ноември – от 11:00 до 18:00 ч.
  • 15 ноември – от 11:00 до 17:00 ч.

Традиционно събитието е без вход и всеки може да се наслади безплатно на атмосферата на фестивала. Дегустациите се купуват с жетони като 4 проби вина са само за 3 лв. Така всеки заплаща според консумацията си и може да вземете и приятели, които все още не са фенове на виното. И тайно така да ги запалите по тази магия.

Жетоните ще намерите пред  всяка локация, където ще има сътрудници, от които ще може да закупите желания от Вас дегустационен комплект (брой вина за дегустация + чаша).

А за да усетите вкусовите качества на дегустираните вината ще може да комбинирате с гурме продукти на цени между 1 и 5 лв.

Направете план предварително

Карта с обектите и участниците вече е публикувана и може да се види онлайн. Програмата на фестивала може да видите на официалния сайт, както и във фейсбук страницата. Отбележете присъствието си на фестивал „Дефиле на младото вино“ – 2020 и поканете Вашите приятели, за да се насладите заедно с нас на феерия от вкусове и емоции!

Тази година фестивалът отново „ОТВАРЯ ВРАТИТЕ НА ГАЛА ВЕЧЕРЯТАи за почитатели. Ще имате възможността отново да опитате от вината на всички участници и да наблюдавате награждаването на победителите в дегустационния конкурс. При желание от Ваша страна, моля направете Вашата резервация. Побързайте, местата са ограничени и порталът ще е отворен до запълването им!

Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, всички партньори, участници във винения фестивал, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града.

*Събитието се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2020 г.

За връзка с организаторите:

+359 894 321 401, +359 888 909 960, wineshowplovdiv.events, info@wineshowplovdiv.events, www.facebook.com/MladoVino

Нашето участие в Дефилето

Тази година имам удоволствието да се включа отново в програмата на Дни на младото вино. В уютната и стилна атмосфера на бар Wine Time в Капана, ще си говорим за виното и неговите тайни, закодирани в цвета, аромата и вкуса.

Какво ни дава дегустацията? Защо я правим? И как тя ни учи да разгадаваме виното и собствените си предпочитания.

За изкуството на дегустацията и стиловете вина ще си говорим на 11.11.2020 от 18:00 ч. в Wine Time 73/83 ( ул. Абаджийска 8).

„Как да дегустираме вино“ блиц курс, част от „Дни на младото вино – 2020“

Запазете си място!

По време на Дефиле на младото вино, както и по време на курса, ще може да си закупите Винения журнал на winetours.bg

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *