fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
дефиле на младото вино 2022

„Дефиле на младото вино“ ще се проведе за четиринадесета година в Стария град на Пловдив

„Дефиле на младото вино“ ще се проведе за четиринадесета година в Стария град на Пловдив

дефиле на младото вино 2022

И тази есен през третия уикенд на месец ноември Старият град на Пловдив  ще се изпълни с шандове на винарски изби от цяла България. Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив канят за четиринадесетото издание на „Дефиле на младото вино“, коeто ще се проведе на 25, 26 и 27 ноември. Фокусът по традиция са младите вина, но може да откриете и други стилове, с които да заредите с прекрасни български вина преди празниците.  Всъщност събитето само по себе си е празник, дългоочакван от пловдивчани и гости на града. Заради неописуемата атмосфера на  тихите калдъръмени улички и красивите възрожденски къщи на Стария град на Пловдив, виненото събитие се радва на все по-голям интерес. Поканете приятели на  дегустация на млади български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления.

Откриването на „Дефиле на младото вино“ ще бъде на 25 ноември (петък). В 13:00 часа от площада пред Община Пловдив ще тръгне „Дионисиево шествие“. С музика и танци ансамбъл „Тракия“ ще поведат всички винолюбители към началото на Стария град. На ул. „Съборна“ в 14:00 ч. Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на винарска изба – златен медалист от предходното издание. „С наздравица“ заедно ще дадем официалния старт на винените дегустации.

Седемнадесет къщи-музеи, галерии, ресторанти и културни обекти ще Ви очакват в трите фестивални дни:

  • 25 ноември – от 14:00 до 18:00 ч.
  • 26 ноември – от 11:00 до 18:00 ч.
  • 27 ноември – от 11:00 до 17:00 ч.
Дегустацията на вино по време на фестивала се осъществява с жетони

С тях ще може да дегустирате над 300 вида вино. Може да си носите своята предпочитана стъклена чаша или да си закупите брандираните стъклени чаши с логото на Дефиле на младото вино.  

Пред всяка локация ще бъде разположен информационен щанд и сътрудници. От  тях ще може да закупите желания от Вас дегустационен комплект. Цените са между 3 и 20 лв.

Карта с обектите и участниците вече е публикувана и може да се види онлайн. Съпътстващата програма съвсем скоро ще бъде добавена на официалния сайт, както и във фейсбук страницата. Запазете датите в календара си за „Дефиле на младото вино“ 2022 и заповядайте с Вашите приятели, за да се насладите заедно на феерия от вкусове и емоции! Информационна кампания вече тече в социалните мрежи – представяне на локациите, участниците, както и важна информация свързана с организацията на събитието.

Партньори и приятели на фестивала

Министерство на земеделието, „Михалково“ АД, „Енко Пластикс” ЕООД, Фондация „Пловдив 2019”, ETNHost, Регионален Исторически музей – Пловдив, Регионален Етнографски музей – Пловдив, Държавна опера „Пловдив“, Галерия „Джуркови“, Ресторант „Филипополис“,   Сдружение „Бизнесът за Пловдив”, Българска асоциация на винените професионалисти, Клуб ЕНДЖОЙ, Музикален фестивал „Тримонтиада“, Семеен хотел „Вила Флавия“,  Девическа хорова формация „Евмолпея”, Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р А.Златаров“ и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника – Пловдив.

Медийни партньори

Катра ФМ, БНР – Пловдив, БТА, Plovdiv24.BG, Вестник „Марица“, Пловдив Онлайн, Fest-bg.com, Bgtourism.bg, Framar.bg, СОЛ „Комюникейшънс“, Wine Tour Maker, Winetours.bg, Лицата на града, How2Plovdiv, Филибето.

Организатори

„Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив.

*Събитието се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2022 г.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *