fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

BUBBLES IN THE SKY Vol. 3 – 30.03.2024

BUBBLES IN THE SKY Vol. 3 – 30.03.2024

Blog thumbnail

През октомври 2022 първото издание на „BUBBLES IN THE SKY” беше истинска ракета и премина с искри и фурор през софийския винен живот! Второто през 2023 далеч го надмина. До днес то остава първото по рода си за България събитие, посветено изцяло на пенливите вина, а създаването му е благодарение на труда и страстта на три дами: Ирина Софранова, Кристина Маркова и Яна Петкова.

 

Публиката не спря да пита: „Кога пак?“. Затова и е време за третото издание на BUBBLES IN THE SKY Vol. 3.

 

Организатори отново са: www.vinoto.com (Avinissma) и Крис Маркова, посветили голяма част от своите дни, и нощи, на пенливото вино. От десетилетие работят за това, вината с балончета да бъдат все по-добре разбирани и обичани от публика и професионалисти и с удоволствие могат да кажат, че резултатите вече са на лице.

 

Обявявани през вековете за любими на кралските особи, пенливите вина са едновременно израз на достолепие и престиж, но също толкова и на неподправеното удоволствие от виното. През последните години те печелят много поддръжници и са неизменна част от ежедневието на градската публика по света.

 

Локацията на събитието отново ще е една от най-свежите и модерни точки на града, а именно Rooftop Pool & Bar на Kitchen59 – където ще бъдат представени пенливи вина от всяка възможна стилистика: български реколтови и NV пенливи по класическа технология, Pet-Nat-и, премиер и гран крюта от Шампан, кремани, италиански франчакорти, испански кави, пенливи от Европа по класическа технология – Австрия, Португалия, Хърватска и просеко в най-добрата му светлина.

 

Ще имате възможността първи да опитате вината на нови участници на винения пазар: вносители, търговци, производители.

 

Тази година изложението ще бъде предшествано от Bubbly week: специална седмица за популяризиране на събитието, по време на която партньорски заведения ще разливат пенливи вина на чаша.

 

Припомните си лица, настроения и моменти от предишните издания – Bubbles in the Sky Vol. 1 и Bubbles in the Sky Vol. 2

 

Пенливите вина са истински перли във винената корона и ви каним да подкрепите усилията положени за тяхното популяризиране.

 

Bubbles in The Sky Vol. 3:

Дата: 30.03.2024, събота

Продължителност: 13.00 – 19.00 ч.

Място: Rooftop Pool & Bar на Kitchen59 – гр. София, бул. „Цар Борис III“ 59

Вход: 50 лв. / дегустация на 100+ пенливи вина

Сподели с приятел!

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *