fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

5 начина да отпразнуваме 14-ти февруари

5 начина да отпразнуваме 14-ти февруари

Blog thumbnail

Еуфорията около 14-ти февруари обхваща всички, дори и тези, които гледат с насмешка на романтичните прояви. Те в знак на контрапункт се потапят във винената еуфория. Но все пак има начин да не обръщаме гръб на романтиката в този ден, и едновременно с това да останем верни на виното и традиционния български празник Трифон Зарезан. Ето как:

5 идеи

  • Спомнете си какво вино сте пили с половинката си на някоя от първите ви срещи, намерете това вино и вземете бутилка от него. Разбира се не става въпрос просто за виното, а за това, че си спомняте и оценявате този момент (но и виното).
  • Заведете половинката си във винен бар (а за по-напредналите в онази винарна), които свързвате с приятни моменти от вашия съвместен живот и си ги припомнете отново.
  • Заведете половинката си във винарска изба за празника на Трифон Зарезан (може би не точно на самия ден – вижте тук някои идеи). Преживяването на този ден е доста по-различно от стандартното посещение, в който и да било друг ден от годината. Тук определено ще се наблегне повече на виното, храната и емоцията. Но за да го има елемента и на романтика, може да закупите от избата някоя лимитирана серия с по-голям потенциал на отлежаване, така че да покажете дългосрочните ви намерения например.
  • Ако сте от тези, които искат да изтъкнат оригиналността си пред липсата на организираност, може да закупите ваучер за дегустация или винен тур, или вечеря в изискан ресторант. Тaка с това хем ще прикриете факта, че не сте успели да резервирате по-навреме, хем ще изтъкнете предимствата на посещението на подобни места в други не толкова натоварени дни от годината.
  • С петия начин пак се връщаме на старата и добра бутилка вино. И тук говоря буквално. Намерете онова добро вино от стара реколта (а ако връзката ви не е толкова стара може и по-младо), и поднесете с надпис:  „Тази година реколтата беше много добра за мен“.

Тези идеи не претендират за кой знае каква оригиналност, а са по-скоро начин да провокират въображението. Но не прекалявайте нито с въображението, нито с виното. Защото май е по-добре и виното и любовта да бъдат по-неподправени.

Тази статия ви харесва?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени приключения!
  • Aбонирайте за най-новите предложения и статии тук.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *