fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне

Какво ни предстои в света на виното до края на 2015?

Какво ни предстои в света на виното до края на 2015?

Thumbnail

Въпреки че отпускарският сезон е към края си, поводи за пътувания ще има още много, особено когато става въпрос за вино. Фестивалите и форумите за вино в България набират все повече сила и публика. Използваната фраза в заглавието „в света на виното” далеч не е само перифраза или метафора. Освен че българските фестивали за вино се посещават от световноизвестни лектори, също така международни организации като „Concours mondial de Bruxelle“ избират България за провеждането на конкурси и конференции. Друга такава организация, която тази година се позиционира в България и в частност Пловдив е „Digital Wine Communication Conference“, която ще привлече винени журналисти, блогъри и специалисти от цял свят.

Ето и събитията по дати:

16-18 Октомври, Стара Загора – Августиада

Организира се традиционно през месец октомври, който е включен в програмата на Празника на град Стара Загора. Среща на винопроизводители, представители на хранително-вкусовия бранш, ценители на виното, гастрономията и културното наследство, представители на различни сфери на бизнеса от страната и чужбина.

Повече информация може да намерите тук

23-25 Октомври, Пловдив – Digital wine communication conference

Целта на събитието е създаването и поддържането на мрежа за комуникации в сферата на виното, да популяризира винената култура, да подобрява стандарта във винената индустрия и най-вече да създаде физическа среда за споделяне и обмен на идеи.

За информация тук

8 Ноемви, Пловдив

Европейски ден на винения туризъм – Празнична програма по повод присъединяването на Пловдив в RECEVIN – Европейска мрежа на винените градове.

Програмата може да намерите тук.

20-22 Ноември, София, НДК – Divino Taste

Изложение на български производители на вино, отворено за широката публика. Освен в дегустациите посетители могат да се включат в майсторски класове, лекции и презентации.

Повече информация може да намерите тук

27-29 Ноември, Пловдив – Дефиле на младото вино

„Дефиле на младото вино” е запазена търговска марка на Съвета по туризъм – Пловдив за организиране на дегустации на млади български вина в рамките на последната седмица на  м. ноември в Стария град на Пловдив.

Повече информация може да намерите тук

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *