fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Професия Винен гид – 5 лица от винения туризъм в България

Професия Винен гид – 5 лица от винения туризъм в България

Blog thumbnail

През следващите дни решихме да ви запознаем с няколко чаровни млади хора, които са избрали професията винен гид. Това са хората, които ни посрещат във винарската изба или тези, които ни съпровождат до там и чиято роля е изключително важна за цялостното ни  преживяване по време на винения тур. Следователно за тази професия не се изисква просто да обичаш виното, но и хората и общуването с тях. Дали ще посрещаш винен сноб, винен ентусиаст или експерт, трябва да умееш да адаптираш поведението си според случая, да посрещаш с разбиране всякакви въпроси и коментари, да бъдеш търпелив и да работиш с ентусиазъм.

Това не е класация!

Няма да ви издавам предварително кои са нашите избраници в тази поредица от статии, но искам да внеса едно уточнение. Това не е класация или друга форма на рамкиране и не претендира за изчерпателност. Всеки е уникален и има своя принос към развитието на винения туризъм и изграждането на неговия имидж. В много от винарските изби, особено по-малките, ни посрещат собственици и технолози, които чудесно влизат в ролята и на винени гидове и създават автентично и лично преживяване за посетителите, въпреки натоварения си график. Искрено благодарим на тези, които отделят това време и внимание за най-верните си фенове, защото не бива да забравяме, че посещението на винарските изби е изпълнено с много ентусиазъм, интерес и усилия, които заслужават уважение.

Надяваме се и с тази малка поредица да вдъхновим и някои млади винени ентусиасти за една нова професия и посока.

Ето какво е необходимо, за да бъдеш добър винен гид:

  • Да обичаш виното;
  • Да имаш висока винена култура;
  • Да обичаш общуването с хора;
  • Да притежаваш ораторски и презентационни умения;
  • Да умееш да създава преживяване;
  • Да притежаваш организационни умения за координиране на различни групи;
  • Да създаваш и поддържаш лоялни клиенти;
  • Да имаш умения за продажби;

Участниците в тази поредица, освен че притежават тези, имат и още две много важни качества, които вярваме, че са оценени от много винени любители, а именно – ентусиазъм и чар!

Тази статия ви беше полезна?

  • Последвайте ни във Facebook за още винени статии!
  • Aбонирайте за най-новите предложения и статии тук.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *