fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Вила Мелник с отличие за винен туризъм

Вила Мелник с отличие за винен туризъм

Blog thumbnail

Винарска изба Вила Мелник бе отличена като една от Top 50 World’s Best Vineyards 2020. В класациата за пръв път влиза България с една от най-посещаваните винарни от Мелнишкия край. Гостоприемствто и винения туризъм са едини от приоритетите на винарната още от създаването и и тази награда достойно оценява положените усилия.

Класацията World’s Best Vineyards се изготвя от World’s Best Vineyards Academy – общество от над 500 експерта в сферата на виното и винения туризъм от всички краища на света. Номинациите и гласуването са тайни до самото им обявяване. Критериите са комплексни и включват цялостното туристическо преживяване – виното, лозята, винения тур и дегустация, лозарските и винарски практики и традиции, историята на бранда и хората зад него, връзката с природата, гостоприемството на екипа, репутациятана винарната.

Сред 50-те наградени има световноизвестни имена на производители от най-популярните винени дестинации като Бордо, Напа Валей, Tоскана, Стеленбош, Нова Зеландия, Чили, Аржентина. Присъстват и малки семейни винарни от бързо развиващи се, но все още екзотични за западните консуматори винени региони като Япония, Ливан, Индия и сега за първи път – България!

Класацията World’s Best Vineyards е продукт на William Reed – глобалният медиен конгломерат, който стои зад имена като международния винен конкурс International Wine Challenge (UK), както и редица други медии в сферата на храната, напитките и туризма.

Екипът на Вила Мелник

На сайта на World’s Best Vineyards https://www.worldsbestvineyards.com/ можете да разгледате пълния списък Топ 50.

Вила Мелник предлага ежедневни турове и дегустации и организира ежегодни събития като Лазаровден, Джулай Морнинг и пищни празненства около Трифон Зарезан.

Ако все още не сте посетили тази винарна, значи е време да поемете към Мелнишко! А там ви очакват любезни домакини, прекрани вина и невероятни гледки.  

Подарете (си) преживяване в една от най-предпочитани дестинации за винен туризъм! Вижте повече за Вила Мелник и предложенията за дегустация тук.

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *