fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Вила Мелник с отличие за винен туризъм

Вила Мелник с отличие за винен туризъм

Blog thumbnail

Винарска изба Вила Мелник бе отличена като една от Top 50 World’s Best Vineyards 2020. В класациата за пръв път влиза България с една от най-посещаваните винарни от Мелнишкия край. Гостоприемствто и винения туризъм са едини от приоритетите на винарната още от създаването и и тази награда достойно оценява положените усилия.

Класацията World’s Best Vineyards се изготвя от World’s Best Vineyards Academy – общество от над 500 експерта в сферата на виното и винения туризъм от всички краища на света. Номинациите и гласуването са тайни до самото им обявяване. Критериите са комплексни и включват цялостното туристическо преживяване – виното, лозята, винения тур и дегустация, лозарските и винарски практики и традиции, историята на бранда и хората зад него, връзката с природата, гостоприемството на екипа, репутациятана винарната.

Сред 50-те наградени има световноизвестни имена на производители от най-популярните винени дестинации като Бордо, Напа Валей, Tоскана, Стеленбош, Нова Зеландия, Чили, Аржентина. Присъстват и малки семейни винарни от бързо развиващи се, но все още екзотични за западните консуматори винени региони като Япония, Ливан, Индия и сега за първи път – България!

Класацията World’s Best Vineyards е продукт на William Reed – глобалният медиен конгломерат, който стои зад имена като международния винен конкурс International Wine Challenge (UK), както и редица други медии в сферата на храната, напитките и туризма.

Екипът на Вила Мелник

На сайта на World’s Best Vineyards https://www.worldsbestvineyards.com/ можете да разгледате пълния списък Топ 50.

Вила Мелник предлага ежедневни турове и дегустации и организира ежегодни събития като Лазаровден, Джулай Морнинг и пищни празненства около Трифон Зарезан.

Ако все още не
сте посетили тази винарна, значи е време да поемете към Мелнишко! А там ви
очакват любезни домакини, прекрани вина и невероятни гледки.  

Подарете (си) преживяване в една от най-предпочитани дестинации за винен туризъм! Вижте повече за Вила Мелник и предложенията за дегустация тук.

За автора

Създател на платформата за винен туризъм winetours.bg.

Сертифициран винен специалист (WSET Level 3)

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *