fbpx
Натисни enter за търсене или ESC за затваряне
Blog thumbnail

Бургас, морето и фестивалът на виното

Бургас, морето и фестивалът на виното

Blog thumbnail

Бургаската градина е едно от прекрасните места на България, които открих, благодарение на виното и по-специално на Бургаския фестивал на виното. За мнозина от нас Бургас е отправна точна за някой курорт, но ето че имаме отново един винен повод, заради който да преоткрием и града и особено морската градина.

Кога и къде?

За 4-та година Бургаски фестивал на виното ще представи български и вносни вина от 28 до 30 юли от 16:00 до 22:00ч. в експоцентър „Флора“.

Сещам се за най-малко 3 причини, заради които си струва да се посети фестивала:

  • Да опитаме много вина, разбира се. Но внимание, количеството зависи от това доколко качествено дегустирате. Не е нужно да сте професионалист, за да използвате плювалниците.
  • Ще може да се срещнете с производители на вино, които често предлагат и посещения с дегустация и ако са грабнали интереса ви, да планирате следващия си винен тур.
  • И не на последно място да заредите с вино по цени на производител. Все пак лятото е в разгара си и ни очакват още много приятни вечери край морето или на верандата на някоя планинска вила.

И още…

А ако са ви нужни и още причини, то как ви звучи италиански шоколад от Торино, ароматно кафе, създадено от четири поколения италиански пекари, а за тези, които са склонни на експерименти – коктейли на винена основа от специално създаденият за събитието Wine Craft Bar.

Може да следите събитието на във Facebook на Burgas wine fest 2017.

А още винени дестинации по Черноморието може да намерите тук

ІV Бургаски фестивал на виното се организира от Националната лозаро-винарска камара и „Експо тим“ ООД със съдействието на община Бургас

Burgas wine fest

Оставяне на мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *